Αρχική » Μονταζ & σατυρα » ΥΠΕΞ Παπούα…

ΥΠΕΞ Παπούα…

YPEX_PapouaΟ κος Ερντογάν στις 11/11/2013 σε ομιλία του είπε «Δεν υπάρχει χώρα που να ονομάζεται Κύπρος»

Περιμένω από τότε, τους πατριώτες της συγκυβέρνησης να δείξουν έντονα τη δυσαρέσκεια τους για αυτές τις δηλώσεις. Τώρα είμαστε στην Τρίτη ημέρα και επειδή «ξέρω» ότι θα πάρω αντί για κάποια σοβαρή δήλωση, τα… φτερά των Παπούα, τέλος η αναμονή.

Όμως, ας είμαστε και δίκαιοι μαζί τους, την επόμενη ημέρα (ευτυχώς που κάποιοι ρώτησαν…) σε ερώτηση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ είπε τα εξής (το παρακάτω κείμενο είναι το ίδιο με αυτό στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ):

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Recep Tayyip Erdoğan περί της μη ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, ανέφερε τα εξής:
«Η αμφισβήτηση, από πλευράς του Τούρκου Πρωθυπουργού, της ίδιας της ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας οφείλει να αφυπνίσει, επιτέλους, τη διεθνή κοινότητα σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας για το Κυπριακό. Οιοσδήποτε περαιτέρω σχολιασμός επ’ αυτού είναι περιττός.».

Έχουμε λοιπόν ένα θέμα “μικρής” σημασίας (γι’ αυτό απάντησε μόνο ο εκπρόσωπος) και φυσικά ούτε ο Μπένυ, ούτε και οι δύο ΥΦΥΠΕΞ  Γεροντόπουλος (ο άλλος στη φωτό) και Κούρκουλας. Αν κάποιος γνωρίζει ότι έκαναν κάτι περισσότερο, ας ενημερώσει.

Το πράγμα δεν βρομάει, απλά ζέχνει και θα ξυπνήσουμε μια μέρα κλαίγοντας για ότι θα χάσουμε “αύριο” και στο μέλλον.

Οι Παπούα μάλλον θα είχαν άλλη αντιμετώπιση στους άρχοντες τους και το πιο πιθανό είναι, να μην είχαν τέτοιους…

Σχολιάστε