Αρχική » Μονταζ & σατυρα » Μας συμφέρει καλύτερα!…

Μας συμφέρει καλύτερα!…

Mas_symferei_kalyteraΑκόμα καλοκαίρι έχουμε και είναι λογικό το να χαλαρώνεις σε κάποια παραλία. Εκεί λοιπόν που έχεις ηρεμήσει και απολαμβάνεις το δροσερό αεράκι και τον ήχο της θάλασσας κάτω από ένα αρμυρίκι, ακούς την ατάκα και “μένεις”.

Ήταν που λέτε μία μεγαλοκοπέλα βυθισμένη -η μισή- εντός του υγρού στοιχείου και μίλαγε στις άλλες δύο -επίσης μεγαλοκοπέλες- που ήταν κάτω από την ομπρέλα τους επί της ακτής. Είπε λοιπόν ο μεγαλοκορίτσαρος: «Θα ψηφίσω Νέα Δημοκρατία γιατί μας συμφέρει καλύτερα!».

Μετά το πρώτο σοκ και την απορία μου περί του συμφέροντος της αρκετά ώριμης νεανίδος, μου ήρθε στο μυαλό αυτό που γνώριζα ήδη.

Ο κάθε ένας πολίτης εδώ και πάρα πολλά χρόνια, το οπίσθιό του κοιτούσε. Δεν είναι τυχαίο ότι κάποια στιγμή η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είχαν κοντά στο 80% με 90% των ψήφων.

Το παιδάκι μου να βολευτεί, το ανιψάκι, η γυναίκα μου, ο άντρας μου και γενικά όλο το σόι αν ήταν εφικτό. Φυσικά πέρα από το σόι, ήταν και κάποιες επικρεβάτιες υποχρεώσει που έπρεπε να βολευτούν. Εννοείται, πως η κάθε θέση δεν είχε και κάποιες ιδιαίτερες απαιτήσεις από τον διοριζόμενο-νη που πήγαινε να προσφέρει τον τίμιο ιδρώτα του. Να δώσει τα μέσα του στο κοινωνικό σύνολο. Καλό παιδί να είναι…

Με αυτή τη νοοτροπία φτάσαμε ως εδώ και με αυτή θα συνεχίσουμε χωρίς να αλλάξει κάτι.

Και θα περιμένουν πολλοί μετά την Κυριακή να πάμε καλύτερα. Θα το πω για μία ακόμα φορά. Είναι “όλοι” τους απατεώνες, ψεύτες και έχουν γλυκαθεί από την καρέκλα και όσα ακολουθούν αυτής.

Ο ένας πολιτικός σου μιλά και βάζει το χεράκι του στην καρδιά. Ο άλλος σου χαμογελά και το παίζει παιδί του λαού. Ο τρίτος παριστάνει τον παρθένο πολιτικά που μπορεί να σε σώσει κλπ κλπ.

Επικοινωνιακά τεχνάσματα που δυστυχώς μαζί με το προσωπικό συμφέρον που αντιλαμβάνεται ο ψηφοφόρος, θα έχουν ως κατάληξη ένα χειρότερο μέλλον. Την ευθύνη την έχει πρώτα αυτός που ψηφίζει, αυτός που τέλος πάντων “αγοράζει” τη φούσκα χωρίς να το πολύ σκεφθεί.

Θυμάστε στις παλιές Ελληνικές ταινίες που πούλαγαν το σιρόπι που θα σου έβγαζε μαλλιά, θα σε έκανε δυνατό, θα σε ερωτευόταν η άλλη, θα σε αγαπούσε η πεθερά σου κλπ. ;

Ε, κάπως έτσι είναι και τώρα. Πάρτε ότι σας πουλάνε, δεν έχει σημασία ο λόγος της αγοράς. Αυτοί θα περνάνε καλά και όσοι βολευτούν δίπλα τους.

Ότι είναι σάπιο, σάπιο παραμένει. Τι καινούργιο και παλιό, τι άφθαρτο και φθαρμένο. Όσο υπάρχει το «….μας συμφέρει καλύτερα!» και δε πάνε να…. οι άλλοι, μην περιμένετε καλύτερο αύριο. Το ΠΑΣΟΚ όταν ήρθε στην εξουσία, ως νέο και άφθαρτο ήρθε…

Αν θέλετε με τον τρόπο σας να συντηρήσετε την γάγγραινα που θα μας σκοτώνει σιγά-σιγά γιατί υπάρχει το προσωπικό συμφέρον, ο φόβος και η όποια ανασφάλεια μας πασάρουν, ψηφίστε κάποιο από τα κόμματα και βουλευτές που υπάρχουν σήμερα και διεκδικούν την καρεκλίτσα τους.

Για εμένα προσωπικά, ψηφίστε τα κόμματα που είναι εκτός βουλής. Αν και απ’ ότι βλέπω και ακούω, άστα να πάνε… Ο «χαρίζω οικόπεδα» μας έμεινε και κάνα δύο ακόμα…

Σχολιάστε