Αρχική » Μονταζ & σατυρα » Μια Ελλάδα φυλακή…

Μια Ελλάδα φυλακή…

souricataΈστειλε ραβασάκι το αγόρι μας και προειδοποίησε αυτούς που το έλαβαν, ότι θα τους τα πάρει όλα, σπίτι, γυναίκα ή άνδρα (όχι απαραίτητα κακό), αυτοκίνητο, σκυλιά, γατιά και ότι άλλο τους γυαλίσει στο μάτι, αν δεν εξοφλήσουν τα χρέη τους μέσα σε 15 ημέρες. Κάνουν και 12μηνη διευκόλυνση, αμέ!

Να πω εντάξει για τα λαμόγια που δεν πλήρωναν; να το πω, αλλά ρε παιδί μου, τα 2.594.366 φυσικά πρόσωπα που λέει το Υπουργείο οικονομικών ότι χρωστούν περίπου 22,6 δις, είναι όλοι τους λαμόγια;

Άφησαν τον κόσμο να παίρνει δάνεια για να φτιάξει ένα σπίτι, και αφού τους “έβαλαν” για πολλά χρόνια να πληρώνουν μέχρι να τα εξοφλήσουν, τώρα με τον τρόπο τους θέλουν να τους τα πάρουν πίσω. Είχες δουλειά και ένιωθες καλά, απέκτησες σπίτι και ένιωθες ακόμα πιο καλά, τώρα πως νιώθεις; Μάλλον σκ@τ@…

Σε περίπτωση που τους αδικώ, μάλλον δε θα έχω καταλάβει το σωστό προγραμματισμό και σχεδιασμό που έχουν, για την ανόρθωση της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Α ρε Σαμαρά με το Success και Greek Recovery που μας έχεις στρώσει για το μέλλον, πως τους τουμπάρισες έτσι και σε ψήφισαν βρε; Θα μου πείτε, εδώ ψήφισαν τον ΓΑΠ, τον αψηλό και όμορφο δε θα!

«Η αφελής και αδιάφορη κοινωνία, κάποια στιγμή πληρώνει τα λάθη της.»

3 thoughts on “Μια Ελλάδα φυλακή…

  1. Παράθεμα: Μια Ελλάδα φυλακή… | Paganeli

  2. Βλέπω τον πατέρα μου και στεναχωριέμαι γιατί βρίσκεται σε αυτή τη κατηγορία που λες,δούλευε από τα 12 οικοδομή,κάποια στιγμή αποφάσισε να φτιάξει ένα σπίτι για την οικογένεια του,αναγκαστικά πήρε δάνειο και τώρα κινδυνεύουμε να χάσουμε τα πάντα.Αξιοπρέπεια,σπίτι,τη δύναμη μας,όσα με κόπο φτιάξαμε,έφτιαξε,γιατί μόνο και μόνο θέλησε να προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά του.Γιατί θέλησε να έχουν μια πιο εύκολη ζωή από οτι είχε εκείνος.Και τώρα έμεινε άνεργος.Στα 57 παρακαλώ.Μετά από τόσα χρόνια,και η ψυχή του ξέρει πως τα βγάζουμε πέρα.Εκείνος ξέρει μόνο πως θα συνεχίσουμε να τα πληρώνουμε,Εκείνος λυγίζει με κάθε έναν που μας παίρνει τηλέφωνα και εξαγριωμένος ζητάει τα χρωστούμενα.Κάθε τράπεζα.Λες και αυτός θέλει λιγότερο να σώσει τον ίδιο του τον εαυτό.Λες και νιώθει καλά με όλο αυτό.Λες και κάθε παιδαρέλι που τηλεφωνεί από τράπεζες άμα καθυστερήσει μια ή δυο δόσεις μπορεί να τον απειλεί.Αλλά μπορεί και να φταίει,δε λέω,ίσως δεν έπρεπε να το πάρει ποτέ εκείνο το δάνειο,ίσως τότε να ένιωθε οτι δεν πρόσφερε κάτι στα παιδιά του,αλλά να μην κινδύνευε να χάσει και τα πάντα.
    Να χαιρόμαστε όλους αυτούς που μας κυβερνάνε και μπαίνουν και καταστρέφουν τα σπίτια μας μέρα με τη μέρα,με τη φτώχεια,την εξαθλίωση και την μιζέρια που μας κατάντησαν να νιώθουμε.Γιατί εμείς τους επιλέξαμε,ξανά και ξανά,εμείς τους βάλαμε,εμείς θα τους ξαναβάλουμε,τελικά μπορεί να το απολαμβάνουμε και όλο αυτό.
    Συγνώμη για το μεγάλο σχόλιο,
    Αυτή τη φορά τουλάχιστον δεν ξετρύπωσα στο «σπιτικό» σου το ξημέρωμα,έτσι για αλλαγή!
    καλό βράδυ να έχουμε!

    • Νικολέτα καλησπέρα!

      Χάρηκα που έβγαλες από μέσα σου αυτά που σε πληγώνουν, αλλά λυπήθηκα αρκετά για αυτά που διάβασα. Μπορεί να έχω και άλλα τέτοια ακούσματα, μα κάθε φορά στεναχωριέμαι. Ξέρω επίσης ότι όσο και να βλέπεις ή μαθαίνεις αυτά που τραβάει ο κόσμος, δεν έχει καμία σχέση με το να το ζεις. Ένας από τους λόγους που με ενοχλούν πολύ οι πολιτικοί και όσοι τους ανέχονται, είναι αυτά και πολλά άλλα που κατάντησαν την Ελλάδα, μια απέραντη Φαβέλα.
      Θέλω τη χώρα των παιδικών μου χρόνων πίσω, είναι ουτοπικό και το ξέρω. Τουλάχιστον θα έχω κάτι όμορφο να θυμάμαι.
      Αυτό που ζούμε όλοι, με παγώνει αλλά να είσαι σίγουρη ότι θα αλλάξει και όπως έχω ξαναπεί, όχι με αυτούς που κυβερνάνε, αλλά θα αλλάξει!
      Εύχομαι να κάποια στιγμή να φύγουν από πάνω σας αυτά που σας πνίγουν.

      Δε το βρήκα μεγάλο το σχόλιο σου.

      Φιλιά και καλό βράδυ

Σχολιάστε