Αρχική » Μονταζ & σατυρα » Εμείς, οι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ!…

Εμείς, οι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ!…

Ευτυχώς, έφυγε από την εξουσία το σάπιο ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία. Έφυγαν αυτοί οι διεφθαρμένοι που ζουν και αναπνέουν με τα μνημόνια, και ήρθαν οι αμόλυντοι, οι αδιάφθοροι και, σαφώς, οι αντίθετοι με τα μνημόνια λόγω αριστερής κουλτούρας και φιλοσοφίας.

Πριν από 26 με 27 μήνες, άκουγες από τα φιλολαϊκά χειλάκια τους…

«Εμείς οι αριστεροί δεν είμαστε σαν τους άλλους, δεν μπορούμε να κάνουμε ό,τι και αυτοί. Δεν μπορείς να ξεπουλάς την Ελλάδα για να πληρώνεις τα ξένα κοράκια.

Δεν μπορείς να υποθηκεύεις τη χώρα για χρόνια και με απαράδεκτους όρους.

Δεν μπορείς να υπογράφεις μνημόνια που εξαθλιώνουν τον κόσμο.

Δεν μπορούν να στερούν την “ελπίδα” και τα “όνειρα” του Έλληνα επειδή αυτοί -οι κακοί- θέλουν να κρατηθούν στην εξουσία.

Αυτά και πολλά άλλα είναι που θα αλλάξουμε όταν έρθουμε στην εξουσία, γιατί εμείς διαφέρουμε, εμείς δεν είμαστε σαν και αυτούς τους υποταγμένους.»

Λίγο πολύ, αυτά ακούγαμε και διαβάζαμε τότε. Λόγια πλούσια σε υποσχέσεις, λόγια αντιμνημονιακά και φιλολαϊκά, που βασικά απευθύνονταν σε ανθρώπους που είχαν δικαίως σιχαθεί τους προηγούμενους. Δυστυχώς, αλλά τα ωραία λόγια των πολιτικών σχεδόν πάντα παρασύρουν τον άνθρωπο σε σκοτεινούς δρόμους.

Αν και δεν χρειάστηκε να περάσουν αυτοί οι 27 μήνες, αρχίσαμε να ακούμε και να διαβάζουμε…

«Εμείς οι αριστεροί δεν θέλουμε να υπογράψουμε το μνημόνιο, αλλά θα το κάνουμε για το καλό σας με πόνο ψυχής!

Δεν θέλουμε να βάλουμε νέους φόρους και να ξεπουλήσουμε την Ελλάδα, αλλά σφίγγουμε την καρδιά μας και το κάνουμε για να σας σώσουμε.

Πονάμε, κλαίμε και υποφέρουμε που πρέπει να σας στερήσουμε την “ελπίδα” και τα “όνειρα”, αλλά είναι προσωρινά όλα αυτά. Άλλωστε, ποιος ζει ποιος πεθαίνει μετά από 2 με 3 χρόνια.

Επειδή εμείς οι αριστεροί δεν είμαστε καριερίστες και καρεκλοκένταυροι και δεν θα κάναμε ποτέ ό,τι και οι άλλοι, μη μας σκοτίζετε λοιπόν το άρχίδιον1, επειδή παλεύουμε για εσάς.

ΕΜΕΙΣ οι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, και για να τελειώνει αυτό το θέμα, διαφέρουμε από τους προηγούμενους – και, σε απόδειξη αυτού, δεν φοράει γραβάτα ο πρωθυπουργός μας και έχουμε τον Τσε στον τοίχο. Έχουμε “στόχους” να αλλάξουμε τα πάντα και θα τα καταφέρουμε! »

Linke über alles

*

Επειδή ξέρω πως έχετε πονηρό μυαλό και αφού οι κυβερνήσεις που έχουμε δεν κυβερνούν αυτές, σας εξηγώ τη λέξη «άρχίδιον».

1. ἀρχίδιον < υποκοριστικό της λέξης ἀρχή<αρχ–ίδιον.

Ουσιαστικό: ἀρχίδιον = εξουσιούλα, μια διοικητική θέση που δεν λογαριάζει κανείς.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s