Αρχική » Μονταζ & σατυρα » Παιχνίδια μποναμάδων.

Παιχνίδια μποναμάδων.

paixnidia_mponamadonΌταν απέναντί σου έχεις τα κοράκια που έχουμε ονομάσει «θεσμούς», δε μπορεί παρά να είσαι με το μέρος κάθε Ελληνικής κυβέρνησης που προσπαθεί να αντισταθεί στις ορέξεις τους.

Αυτό είναι το σωστό και τίμιο σκεπτικό – στάση που πρέπει να έχουμε όλοι μας. Μπαίνει όμως ένα ερώτημα. Από το 2010 οι κυβερνήσεις που πέρασαν και αυτή που έχουμε σήμερα, αντιστέκονται και αν ναι, σε τι ακριβώς; Είναι τίμιες και σωστές με μας;

Επίσης, θα πρέπει να σκεφτούμε και κάτι ακόμα. Τα «θεσμικά κοράκια» ό,τι κάνουν σε εμάς, το κάνουν πραγματικά για το καλό μας ή όχι;

Η δική μου άποψη είναι πως κανείς δεν έχει κάνει σοβαρή και ουσιαστική αντίσταση και οι έξω θέλουν να φάνε τα φιλέτα της χώρας μου και να μας δουν στα τέσσερα ως λαό, πέρα φυσικά από τους εκάστοτε ηγέτες μας που το έχουν κάνει τρόπο ζωής.

Σε λίγο μπαίνουμε στο 2017 και περιμένοντας κάποια σημαντική υποτίθεται αξιολόγηση, θα κλείσουμε επτά χρόνια κοροϊδίας, κατάντιας και υποτέλειας.

Έχουμε λοιπόν μια κυβέρνηση που πριν από δύο χρόνια σχεδόν έκανε αντίσταση –όπως μας έλεγε-, αλλά επειδή οι κακοί έβαλαν στο κεφαλάκι του χαμογελαστού παιδιού το “πιστόλι”, ε, μας ξεπούλησε για να μη ζήσουμε το χάος.

Μια και όλοι οι λόγοι του υποτιθέμενου χάους έχουν ξεπερασθεί. Μια και δε φοβόμαστε πάλι κάποιο «όπλο», η κυβέρνηση έχει αρχίσει να τα χώνει για τα καλά στους θεσμούς. Δεν έχει βέβαια καμιά σημασία που μετά αρχίζει τα: «Δεν εννοούσαμε αυτό και το άλλο, μας παρεξηγήσατε κλπ, κλπ»

Δεν κάνει λοιπόν μόνο αντίσταση, έχει αρχίσει και την αντεπίθεση. Μια αντεπίθεση που καταγράφει τα πρώτα θετικά δείγματά της.

Μας λένε πως τελικά όλα θα πάνε καλά γιατί ξεπάγωσαν οι έξω την κατεψυγμένη αξιολόγηση και τη μέλλουσα συζήτηση για το χρέος. Ακόμα και ο μποναμάς που δόθηκε στους συνταξιούχους, τον κατάπιαν ως κίνηση οι θεσμοί, άρα, πέρασε της κυβέρνησης. Ζήτω μας και ξανά ζήτω μας!

Κάποιοι κακοπροαίρετοι βέβαια θα πουν πως σχεδόν υπογράψαμε και πάλι σε λευκή κόλλα χαρτί. Άλλοι θα πουν πως η μέχρι τώρα εμπειρία μας λέει πως θα μας σκάψουν ξανά το λάκκο με κάποιο τρόπο οι «Σόιμπλε & Σια Ε.Ε.». Άλλοι θα πουν πως η κυβέρνηση παίζει με το χαρτί της αντίστασης σε περίπτωση που κάτι στραβώσει, για να κάνει ηρωική έξοδο.

Πολλά μπορούν να πουν όλοι αυτοί που δεν αντιλαμβάνονται την αντιστασιακή και διαπραγματευτική ικανότητα και αυτής κυβέρνησης. Μάταιος όμως ο κόπος τους γιατί έχουμε ξεγυμνώσει τους «θεσμούς» και τα πανηγύρια είναι εντελώς δικαιολογημένα.

Έλα ρε Αλέξη, προχώρα καταφερτζή μου εσύ! Τους ξεβρακώσατε γιατί είστε μια εκπληκτική ομάδα!

Φέρνε όσους «μποναμάδες» μπορείς, εμείς αντέχουμε τέτοιες χαρές!

Προχώρα και άσε τα σκυλιά να ουρλιάζουν…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s