Αρχική » Μονταζ & σατυρα » Οδεύουμε προς ολοκλήρωση!…

Οδεύουμε προς ολοκλήρωση!…

OlokironoΕυχάριστα νέα σας έχω σήμερα. Μετά τα 6α γενέθλια του μνημονίου που έχουμε σύντομα (23/4), μπαίνουμε και στη φάση της ολοκλήρωσης μιας ακόμα αξιολόγησης. Άμα λοιπόν ολοκληρώσουμε και τούτη τη φορά, ε πάει, τελειώσαμε για τα καλά!

Βγήκε πάλι η κα Γεροβασίλη και  είπε πως θα πάμε καλά με την αξιολόγηση και γενικά. Δεν το είπε βέβαια έτσι στην ψύχρα, το άφησε όμως να πλανάται στον αέρα για να μη χαλάσει και την έκπληξη. Η μεγάλη χαρά όμως που είχε –θυμίζει εκείνο το «θέλει η ….. να κρυφτεί…»– για το πρωτογενές πλεόνασμα και το ότι κατάφεραν να μας μπει το… πως το λένε να δεις… αυτό το εργαλείο μωρέ που θα βοηθήσει στη ολοκλήρωση όλων μας… πως το λένε.. Α! το νέο πακέτο μέτρων, ε! κατάφεραν λέει να είναι λίγο μικρότερο!

Αμ τι νομίζετε, δε μετράει το μέγεθος τώρα; Η ευδαιμονία της προχώρησε και με την καβάτζα μέτρων που θα πάρουν. Βέβαια, αν θες να δεις μεγάλη και αδιάκοπη χαρά, πρέπει να έχεις κι άλλα εργαλεία στο κρεβάτι, εεε, στο χώρο που θα ολοκληρώσουμε τέλος πάντων!

Αυτά έχουν γίνει κι άλλες φορές στο παρελθόν βέβαια, αλλά η συγκεκριμένη διαφέρει κατά πολύ από τις προηγούμενες γιατί είναι φρέσκια, γιατί θα ρυθμίσουμε το χρέος –μετά την ολοκλήρωση φυσικά–  και γιατί… Ελάτε τώρα που περιμένετε να το διαβάσατε από εμένα. Γιατί, τέλος τα «μνημόνια» βρεεεε!

Το ξέρω πως κάποιοι και κάποιες θα διαφωνήσουν με τα προαναφερθέντα, αλλά τι να κάνω εγώ που εσείς είσαστε στραβόξυλα;

Θα μου πείτε πως μας έχουν ταράξει στο ψέμα, πως κάνουν ότι και οι άλλοι, πως σε λίγο θα μας πουν –με τον τρόπο τους– αυτό που είχε πει και ο Πάγκαλος: «Το μνημόνιο είναι ευλογία για τον τόπο». Θα πείτε πολλά εναντίον τους γιατί απλά δεν έχετε συλλάβει το βάθος που έχουν τα σχέδια της κυβέρνησης.

Εντάξει, είναι λιγουλάκι μπόλικο αυτό το βάθος, αλλά… έχει βάθος ρε παιδί μου, το χορταίνεις!

Πετσέτες μόνο να ‘χουμε πρόχειρες γιατί ολοκλήρωση χωρίς σκούπισμα μετά, δε λέει. Όπως και να το κάνεις, ιδρώνουν τα παιδιά με τόση διαπραγμάτευση και ευτυχώς που πάντα θα υπάρχουν πρόθυμοι να σκουπίσουν τα παραλειπόμενα της ολοκλήρωσης…

Μετά την προσπάθεια λοιπόν που κάνουν για το καλό μας, σας το ζητάω σα χάρη….

Αν η Κυβέρνηση δείξει την αναμενόμενη σοβαρότητα και σταθερότητα στις κινήσεις που μας έχει συνηθίσει μέχρι τώρα, μετά την καταϊδρωμένη,  κοπιαστικότατη και σκληρότατη διαπραγμάτευση που κάνει τέτοια εποχή, ακολουθούν κάποιου είδους εκλογές. Το ζητάω σα χάρη λοιπόν, αν τυχόν και γίνουν πάλι εκλογές μέχρι τον Ιούλιο, να τους δώσουμε ξανά την δυνατότητα, την ευκαιρία, πέστε το όπως θέλετε, αλλά μην τους στερήσουμε την εμπειρία και της επόμενης ολοκλήρωσης.

Έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση πια, τουλάχιστον μια φορά το χρόνο θα πρέπει να ολοκληρώνουμε ως χώρα. Άντε να παίρνουμε και ’μεις  σειρά στην ολοκλήρωση, μπας και δούμε γιατρειά.

Εμένα πάντως μου μένουν στο μυαλό τα όμορφα λόγια από χείλη διψασμένα για την αλήθεια:

Νέα μέτρα –μάλλον ευλογημένα λόγω εποχής– για να έχουμε διπλή Ανάσταση και Ανάπτυξη.

Άντε, λίγες μέρες μένουν ακόμα. Να μας βάλουν καλό βαθμό στη αξιολόγηση για να ‘χει η κυβέρνηση μια βαρβάτη ολοκλήρωση!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s