Αρχική » Μονταζ & σατυρα » Αγγλικά του Cambridge!…

Αγγλικά του Cambridge!…

Tsipas_agglikaΝομίζω πως έχει γίνει μια μεγάλη παρεξήγηση με το θέμα των Αγγλικών του Πρωθυπουργού μας στη κουβέντα που είχε με τον Κλίντον στην Αμερική και γενικά.

Δεν είναι ότι δε μιλάει – καταλαβαίνει καλά αυτή τη γλώσσα, απλά το παιδί έχει πάρει το proficiency του Cambridge. Είναι λοιπόν φυσικό και επόμενο να υπάρχουν δυσκολίες στην επικοινωνία με όποιον δεν έχει αυτό το accent που έχει ο δικός μας!

Άντε τώρα με αυτή την προφορά που έχει εκείνο το βλαχαδερό ο Κλίντον, να καταλάβεις και τι σε ρωτάει. Εμείς εδώ δεν έχουμε το ίδιο θέμα με κάποιες περιοχές της Ελλάδας; Έχουμε παρακαλώ!

Σου μιλάει ο άλλος και χαμογελάς αμήχανα σαν τον Αλέξη μας. Έτσι είναι ρε παιδιά. Έπεσαν αμέσως όλοι να τον “φάνε” που ήταν ξανά μανά …… παιδί χαρά γεμάτο. Να μη δούμε άνθρωπο να γελάει…

Τι να κάνει δηλαδή, να τον προσβάλει -τον Κλίντον- λέγοντάς του για την απαίσια προφορά που είχε; Όχι δα, είναι παιδί του λαού ο Πρωθυπουργός μας και γλυκός άνθρωπος. Δεν κάνει τέτοια πράγματα και προτίμησε να εισπράξει αυτός τον χλευασμό.

Δε θα γράψουμε όμως τώρα και βιβλίο για την παρεξήγηση που έγινε, τέλος με αυτό το θέμα!

Πήγε λοιπόν στην Αμερική για να φέρει και αυτός σαν τον Γιωργάκη και τον Αντωνάκη επενδύσεις. Ναι, πήγε…

Και που πήγε… Εντάξει μωρέ, γιατί δηλαδή, θυμάται κανένας τι έφεραν και οι άλλοι δύο που δεν είχαν πέσει θύμα παρόμοιας παρανόησης με τη γλώσσα; Φυσικά και όχι!

Τι να θυμηθείς αφού δεν έγινε τίποτα; Παρομοίως και τώρα, μετά από καιρό δε θα έχουμε κάτι να θυμηθούμε…

Τα “κουτά” Αμερικανάκια και γενικά οι ξένοι επενδυτές δεν παίζουν. Η δουλειά πρέπει να έχει κέρδος σε σωστές βάσεις και εδώ -σχεδόν όλο- το σύστημα παραπαίει. Ποιος να έρθει εδώ λοιπόν αν δεν του τάξεις περισσότερα απ’ όσα θα έπρεπε; Σχεδόν κανείς σοβαρός επιχειρηματίας.

Οπότε, καταλάβαινε δεν καταλάβαινε καλά τα Αγγλικά του Κλίντον ο Αλέξης, τι να του απαντήσει στις ερωτήσεις που αφορούν τη φορολόγηση και γενικά το κόστος μιας επιχείρησης στην Ελλάδα;

Εδώ επικρατεί μια άλλη νοοτροπία. Όλες οι κυβερνήσεις τα έχουν κάνει μπάχαλο και ψάχνουν συνέχεια με νέους νόμους να στα πάρουν. Σου δίνουν με έμφαση και ντουντούκες «δύο» και σου αρπάζουν στα μουλωχτά «πέντε». Έτσι και κάνεις μια δουλειά που αποδίδει χρήματα, αντί να σου δώσουν κίνητρο και ώθηση να συνεχίσεις, σε ταράζουν στους φόρους και αργά ή γρήγορα σε τελειώνουν.

Επειδή τα Αγγλικά μου δεν είναι σαν του πρωθυπουργού μας, ελπίζω να μην πέσω και εγώ θύμα παρανόησης των γραπτών μου. Go… format ρε Αλέξη και συ!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s