Αρχική » Πολιτική » Μην τους πιστεύετε, θα μας πουλήσουν.

Μην τους πιστεύετε, θα μας πουλήσουν.

Mhn_tous_pisteueteΠλησιάζει η ώρα που θα μάθουμε αν τελικά επικρατήσει το «ΝΑΙ» ή το «ΟΧΙ» στο αυριανό δημοψήφισμα. Αφού κλείσουν οι κάλπες και ο “κυρίαρχος λαός” θα έχει εκφράσει την επιθυμία του, θα αρχίσουν όλοι οι πολιτικοί και δημοσιογράφοι στα κανάλια την δική τους παράσταση.

Ανάλογα τη διαφορά που θα έχουν τα δύο αυτά ποσοστά, θα ακούμε και τις διάφορες θεωρίες περί της συνέχειας που θα ζήσουμε. Θα ακούσουμε σπουδαίες ρητορικές και καταπληκτικές τοποθετήσεις από όλους. Εννοείται πως όλοι θα έχουν κερδίσει γιατί έχουν τον τρόπο να τα πουν και έτσι και αλλιώς.

Μεταξύ κάποιας «πίτας γύρου», «πίτσας» και όποιου άλλου σνακ, οι Έλληνες θα αρχίσουν να πανηγυρίζουν ή να λυπούνται για τα ποσοστά που βγήκαν. Επειδή όμως η ήττα δεν αντέχεται, “όλοι” θα ακολουθήσουν το σκεπτικό των πολιτικών τους και θα νιώθουν νικητές.

Αυτά θα δούμε και θα βιώσουμε λίγο πολύ για μια φορά ακόμα. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, η συνέχεια θα είναι άσχημη και επιμένω για αυτό από τα δεδομένα που έχω μέχρι τώρα. Όταν αρχίσουν λοιπόν τα δύσκολα να μας χτυπούν πιο έντονα την πόρτα, ο “κυρίαρχος λαός” θα παρακάμψει σε μεγάλο βαθμό τους “δικούς” του πολιτικούς από τις ευθύνες που έχουν και θα συνεχίσει να βρίζει ο ένας τον άλλο για αυτό που ψήφισε. Αυτό φυσικά μέχρι να μπει μέσα στη Βουλή γιατί δε θα αντέχει άλλο…

Μέχρι στιγμής πάντως το πολιτικό σύστημα κάνει καλά τη δουλειά του και επιβιώνει σχεδόν άριστα εις βάρος μας. Η κοινοβουλευτική ύπαρξή τους είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον “κυρίαρχο λαό” και δεν μπορεί να είναι τυχαίο αυτό. Προχωράμε με την ψευδαίσθηση πως εμείς τους ανεβάσαμε, εμείς και θα τους κατεβάσουμε. Πως γίνεται όμως οι κάθε φορά κατεβασμένοι να συνεχίζουν να παίζουν με την τύχη και το μέλλον μας και να τους πληρώνουμε από πάνω;

Πολλές οι απορίες και τα ερωτήματα που μπορεί κάποιος να θέσει αλλά άκρη δε θα βγει γιατί δε θέλουμε. Ανάλογα τον ξεπεσμό των αξιών ενός λαού θα είναι και η συνέχειά του.

Έχουμε αποτύχει στις κομματικές επιλογές μας και καιρός είναι να το συνειδητοποιήσουμε γρήγορα μπας και μονιάσουμε. Μπας και καταλάβουμε πως αυτή η φάρα είναι πολύ επικίνδυνη όσο εμείς χαλαρώνουμε σε μια ξαπλώστρα ή έναν καναπέ φιλοσοφώντας τα τεκταινόμενα. Ας κυνηγήσουμε επιτέλους αυτούς που κατά καιρούς -καλή τη πίστει- εμπιστευθήκαμε και μας πρόδωσαν.

Να ψηφίσει ο κάθε ένας αυτό που νομίζει πως είναι το καλύτερο αλλά μην περιμένετε από κανέναν πολιτικό να μας σώσει γιατί θα μας πουλήσουν όλοι τους, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο. Έτσι όπως βλέπω τα πράγματα, μόνο ένα μεγάλο «Μπαμ» θα μας συνεφέρει σε μεγάλο βαθμό, δυστυχώς. Να έχουμε καθαρό μυαλό και χωρίς πανικό.

Μην τους πιστεύετε, θα μας πουλήσουν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s