Αρχική » Πολιτική » Αν δε βλέπεις τη θηλιά…

Αν δε βλέπεις τη θηλιά…

Sto_dromo_pouΛένε, «Διαίρει και βασίλευε» και απ’ όσο θυμάμαι, το ζω πολλά χρόνια. Η εξουσία είναι πονηρή και τις περισσότερες φορές γνωρίζει πως να διαχειριστεί τη μάζα. Στον τόπο αυτό έχουν καταφέρει να κάνουν τον λαό έναν όχλο μη σοβαρά σκεπτόμενο.

Οι οπαδοί των κομμάτων βρίζονταν παλιά και έριχναν καρεκλιές ο ένας στον άλλον επειδή θα ψήφιζαν -οι άλλοι φυσικά- τους απατεώνες και τους κλέφτες. Κανείς δεν έβλεπε βέβαια τους δικούς του απατεώνες. Με τον καιρό ο κόσμος άρχισε να παραδέχεται πως και οι δικοί τους έχουν φάει. Επειδή όμως αυτό δε συνέφερε στην αντιπαλότητα των κολλημένων, πέρασαν σε άλλο επίπεδο, πιο ανώτερο θα έλεγα. Άρχισαν να λένε, «Ναι ρε, έφαγαν οι δικοί μας, αλλά οι δικοί σας περισσότερα!».

Αποδέχτηκαν λοιπόν το φαγοπότι και η ψήφος έπεφτε κανονικά και πολύ συνειδητά!…

Μας τάραξαν στα ψέματα, την κλεψιά και την παραπλάνηση. Παρ όλα αυτά μυαλό δεν βάλαμε και συνεχίζουμε τα ίδια. Διχασμένοι στο «ΝΑΙ» και το «ΟΧΙ» αφήσαμε βασικά τα κόμματα στην άκρη και πάλι βρίζουμε ο ένας τον άλλο. Όσο ο όχλος παίζει με το ψεύτικο παιχνιδάκι που του δώσανε -του ΝΑΙ και του ΟΧΙ-, τόσο θα περνάνε πιο εύκολα σε όλους τη θηλιά.

Αν δεν τη βλέπεις, αν δεν τη νιώθεις ήδη στο λαιμό, δεν πειράζει. Θα τη δεις και θα τη νιώσεις μια και καλή.

Η εξουσία μπορεί να άλλαξε, η τακτική όμως παραμένει η ίδια σε κάποια πράγματα. Το ψέμα και η παραπλάνηση καλά κρατεί.

Είναι ντροπή να ακούς βουλευτές του Σύριζα να λένε σήμερα «ήμασταν εντελώς αντίθετοι με το δημοψήφισμα που ήθελε ο Γιωργάκης το 2011, γιατί ήταν σε λάθος στιγμή και το έκανε για να σώσει το τομάρι του». Τον ΓΑΠ τον έχω ταράξει στην σάτυρα και κακώς είναι εκτός φυλακής, να λένε όμως τέτοιες σαχλαμάρες, δείχνει πολλά.

Όταν κάνεις πόλεμο και θες να ταράξεις πραγματικά τον “εχθρό”, χτυπάς όταν είναι ακόμα πιο αδύναμος – απροετοίμαστος. Ενώ λοιπόν οι ξένοι τώρα έχουν λάβει αρκετά τα μέτρα τους, ο Τσίπρας τους έδωσε ένα Σαββατοκύριακο και μια εβδομάδα, συν την επόμενη. Αυτό ούτε ο πιο άσχετος δεν το κάνει εκτός και… Ο καθείς το οπίσθιό του να σώσει ή ότι άλλο σχέδιο έχει κατά νου. Σοβαρές προοπτικές «Νίκης» πάντως, δεν γίνεται να έχεις.

Θα καταφέρουν τον «κυρίαρχο λαό» -λέμε τώρα…- και κάτω από δημοκρατικές διαδικασίες -την πιο κατάλληλη στιγμή για τους άλλους-, να ξαναζήσει τον διχασμό γιατί θα ρίχνει την ευθύνη ο ένας στον άλλον για αυτά που θα έρθουν. Είτε «ΝΑΙ», είτε «ΟΧΙ», η θηλιά είναι στον λαιμό και πάρτε το χαμπάρι.

Όταν σου λένε ότι είναι αδυσώπητοι οι τροικανοί και θέλουν να μας τελειώσουν, απορώ πως θα πάνε μετά να κουβεντιάσουν μαζί τους. Ακόμα και με ένα καλό «ΟΧΙ» -που δεν το βλέπω-. Οι γκάγκστερ όπως είναι αυτοί, το «ΟΧΙ» το έχουν γραμμένο και το «ΝΑΙ», για βούτυρο στο ψωμί τους.

Λαμόγια οι ξένοι βρε παιδί μου, αλλά πέντε μήνες μόνο αυτοί έλεγαν ψέματα σε ‘μας; Οι δικοί μας είναι αγγελούδια;

Για να δεις τη θηλιά, θα πρέπει να μην πιστεύεις τους πολιτικούς και να σκέφτεσαι λιγουλάκι παραπάνω.

Κάτι για το τέλος.

Μέσα στις τράπεζες είναι 100δις (θεωρητικά) από καταθέσεις των πολιτών. Πάρτε λοιπόν το 1/3 από κάθε καταθέτη και με την ευφυΐα που διαθέτετε, θα τους πείτε λίγο-πολύ: «Παίρνουμε αυτά για να υπάρχει ζεστό χρήμα και να μη μας εκβιάζουν οι ξένοι. Αλλιώς, θα σας τα πάρουμε σιγά-σιγά με φόρους για να μη μας πνίξουν οικονομικά.».

Βέβαια, μπαίνει και ένα ερώτημα. Ο κόσμος έχει καταθέσει στις τράπεζες 100δις περίπου, οι τράπεζες, τα έχουν μέσα; Έχουν 100δις ζεστό χρήμα στα ταμεία τους;

Αυτή η φούσκα να σκάσει….

Σχολιάστε