Αρχική » Πολιτική » Η σφαίρα έφυγε…

Η σφαίρα έφυγε…

H_Sfaira_EfygeΑπό την στιγμή που αποφασίζεις να πατήσεις τη σκανδάλη, θα πρέπει να γνωρίζεις και τις συνέπειες της πράξης σου. Η κυβέρνηση απελευθέρωσε τη σφαίρα και επιστροφή της στη θαλάμη δεν υφίσταται.

Για εμένα προσωπικά, δεν μπορούσε να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση που υπήρχε και δυστυχώς θα γινόταν χειρότερη αργότερα. Άσχετα με το αν πατήθηκε η σκανδάλη γιατί πίστευαν ότι έτσι είναι το σωστό, ή γιατί είναι ανίκανοι στο να διαχειριστούν σωστά τα πράγματα, σημασία έχει ότι η σφαίρα έφυγε.

Διαβάζω και ακούω τον κόσμο -με αρκετά ελαφρά την καρδία- να έχει χαρά που θα πάμε σε ρήξη -όπως δείχνει προς το παρόν ότι πάει το πράγμα-. Θα πω ξανά πως και εγώ το ίδιο θέλω.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι εύκολο να πούμε περισσότερα, αλλά σε κάποιο βαθμό γνωρίζουμε τι θα ακολουθήσει και δε θα είναι καλά τα πράγματα. Για το λόγο αυτό δεν χρειάζεται να υπάρχει χαρά και αισιοδοξία στηριγμένη στον αέρα. Έγινε ότι έγινε και προχωράμε μαζί. Καλό όμως είναι να υπάρχει σύνεση και να μη λέμε περισσότερα απ’ όσα πρέπει. Όσοι το παρακάνουν θα εκτεθούν άσχημα…

Ας αφήσουν λοιπόν όλοι, κυβέρνηση και κόσμος τα περί πατριωτισμού, υπερηφάνειας του λαού και ηρωικών πράξεων. Το ποιος είναι ή δεν είναι πατριώτης, ήρωας κλπ, θα το δείξει η Ιστορία στο μέλλον.

Μέχρι σήμερα η κυβέρνηση είχε λάθος τακτική και πρακτικές με μπόλικη ασάφεια η οποία ακόμα βασιλεύει. Για εμένα είναι λάθος το δημοψήφισμα και θα πω το γιατί.

  1. Αν πιστεύεις ότι έχεις την στήριξη του κόσμου με το απαραίτητο ποσοστό, πας κατευθείαν σε ρήξη. Δεν έχει λογική τότε το Δημοψήφισμα.
  2. Αν πιστεύεις ότι δεν έχεις την στήριξη του κόσμου με το απαραίτητο ποσοστό, τότε τι του λες; Ψηφίστε εσείς και:

                α) “Αν επιλέξετε το «ΝΑΙ», την βάψατε κανονικά με δική σας ευθύνη”;

                β) “Αν επιλέξετε το «ΟΧΙ», θα σας αλλάξουν τα φώτα οι ξένοι με δική σας ευθύνη”;

Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι το πιο πιθανό είναι να πάμε σε εκλογές. Το γνωρίζει γιατί το «ΝΑΙ» στο ευρώ είναι που υπερασπίζονταν και διαπραγματεύονταν πέντε μήνες τώρα. Άλλωστε, γι’ αυτό ψηφίστηκαν σε μεγάλο ποσοστό, παραμονή στο ευρώ με καλύτερους όρους.

Βάλε λοιπόν, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, οι μισοί σχεδόν δικοί σου και όποιοι άλλοι που θα επιλέξουν το «ΝΑΙ». Τι λέτε, έχει περισσότερες πιθανότητες το «ΝΑΙ» ή το «ΟΧΙ»;

Αν πάμε σε εκλογές και έρθουν ξανά οι άλλοι, θα είναι αίσχος η κατάσταση και θα έχει βάλει το χέρι του ο Τσίπρας για αυτό.

Αν υπάρχει ακυβερνησία για κάποιο διάστημα, περιττό να πω τα επακόλουθα.

Μένει κάτι άλλο; Ναι μένει…

Μένει η δημοκρατική διαδικασία να αποφασίσει ο λαός αν θα πεθάνει σε όλες τις περιπτώσεις με ευθύνη δική του.

Γι αυτό πιστεύω πως είναι λάθος να αποφασίσει ο κόσμος που φοβάται ήδη. Που θα τον φοβίσουν επιπλέον και βασικά πολλοί δεν ξέρουν τι να κάνουν και είναι λογικό.

“Πατήσατε την σκανδάλη” λοιπόν και η “σφαίρα” θα βρει πολύ κόσμο στον δρόμο της. Δεκτό και αυτό, αλλά, κόψτε τουλάχιστον τις βλακείες πως νοιάζεστε για εμάς και πως ότι κάνετε είναι για το καλό μας.

Αφήστε τη «Δημοκρατία» να αναπνεύσει χωρίς να την κάνετε σφουγγαρόπανο -εσείς και οι άλλοι- που θα καθαρίζει κατά το δοκούν τις μαλακίες όλων σας. 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s