Αρχική » Μονταζ & σατυρα » Βρήκαμε τη χαμένη “Ελπίδα”!…

Βρήκαμε τη χαμένη “Ελπίδα”!…

Vrikame_tin_ElpidaΔυστυχώς… η κυβέρνηση Σύριζα -για εμένα τουλάχιστον- αποδείχτηκε πολύ λίγη των περιστάσεων. Το λάθος ξεκίνησε με τα ψέματα ή τις υπερβολές που είπε -αν έτσι το θέλετε- προεκλογικά και συνεχίστηκε με τους πέντε μήνες που υποτίθεται γινόταν διαπραγμάτευση. Βγήκανε και είπανε πριν από λίγο καιρό ότι τώρα κάνουμε διαπραγμάτευση, δηλαδή πριν τι κάνανε;

Δε θα πω τι κάνατε εσείς και οι θεσμοί όπως ακριβώς το σκέφτομαι, αλλά είχατε ένα μπαλάκι που το έδινε ο ένας στον άλλο, παιχνίδι να γίνεται δηλαδή για να κερδίζουν όλοι χρόνο. Για ποιο λόγο; Πολλούς μπορούμε να πούμε αλλά βασικά για το τίποτα, ή μάλλον, για να πείτε στο τέλος πως κάνατε ότι μπορούσατε. Να απαλλαγείτε και εσείς όπως και οι άλλοι από την ευθύνη.

Αυτό το μπαλάκι λοιπόν μετά από πολύ ταλαιπωρία και ιδρώτα, είπατε να το ρίξετε στον μαλάκα. Ποιος είναι ο μαλάκας; Εμείς φυσικά και ευχαριστούμε πολύ βρε παιδιά που μας το δώσατε. Να σας έχει ο Θεός καλά που μας σκεφτήκατε γιατί τα δικά μας μπαλάκια, τα λιώσαμε από το πολύ παίξιμο.

Πήγαινες πέρα δώθε στην τρόικα και στο περίπου έγιναν τα εξής ως διαδικασία. Τους είπες λοιπόν, «Θα τους βάλουμε 3δις φόρους, είμαστε εντάξει;». Σου είπαν όχι και ξαναπήγες. Τους είπες αυτή τη φορά, «Θα τους βάλουμε 5δις φόρους, είμαστε εντάξει;». Ξανά σου είπαν όχι. Εσύ όμως επέμενες -γιατί δεν ήθελες να μας προδώσεις- και πήγες με άλλη προσφορά ρωτώντας τους ξανά, «Θα τους βάλουμε 8δις φόρους, είμαστε εντάξει τώρα;». Σου απάντησαν τα αφεντικά «Για αρχή, καλά είναι, αλλά θέλουμε τώρα 11, 12 δις ή όσα νομίζουμε».

Είχες το θράσος μετά από αυτές περίπου τις διαδικασίες να βγεις και να μας πεις, «Η κυβέρνηση δίνει μια μάχη προκειμένου να εφαρμόσει την δική σας εντολή προκειμένου να τερματιστεί η λιτότητα, με μια βιώσιμη συμφωνία (Τα 8δις που προτείνατε θα ήταν έντιμα και βιώσιμα…). Σε όλο αυτό το διάστημα, μας ζητήθηκε να εφαρμόσουμε τις μνημονιακές επιταγές. Ούτε μια στιγμή δεν σκεφτήκαμε να υποκύψουμε» (Τα 8δις δεν περιλαμβάνουν σκύψιμο…). Είπες ότι δεν ήθελες να προδώσεις τον Ελληνικό λαό και άλλες βαρυσήμαντες τρίχες. Έντιμη συμφωνία με πρόσθετους φόρους -που έλεγες ότι δε θα βάλεις- για να την πληρώσουν και πάλι οι φτωχότεροι , δεν υπάρχει.

Μίλησες και μιλάτε όλοι σας για την αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού την οποία και παζάρευες με κάποια δις. Αξιοπρέπεια την οποία είδα στις ουρές των ΑΤΜ και το φόβο του κόσμου. Έτσι όπως τα κάνατε και εσείς, θα μπορούσε να τα κάνει και ένας άσχετος με την πολιτική…

Κε Τσίπρα, από την στιγμή που είχες βάλει ανθρώπους να διαχειριστούν την κατάσταση και τελικά κάνοντάς τους στην άκρη, το πήρες επάνω σου, έχεις την πλήρη ευθύνη-ανευθυνότητα του νέου Πόντιου Πιλάτου που ρίχνει το μπαλάκι στον λαό.

Κάποτε ακούστηκε και ένα «Μολών Λαβέ», ακούστηκε και ένα «ΟΧΙ» -για όποιον λόγο κι αν ειπώθηκε-. Κανείς από αυτούς δεν έκανε δημοψήφισμα κι ας έστελνε κόσμο στον θάνατο, δεν είπαν να ρίξουν την ευθύνη στο λαό. Φυσικά και είναι άλλοι οι καιροί και οι συνθήκες, αλλά όλα κάτι δείχνουν. Εσύ Αλέξη, τι έδειξες;

Έδειξες πως θες να την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια και να την πληρώσει πάλι ο μαλάκας.

Λίγη η κυβέρνησή σου γιατί και εσύ είσαι λίγος. Ο πραγματικός ηγέτης στα δύσκολα κάνει “παιχνίδι”. Άντε βγείτε τώρα στα κανάλια να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα και να μας πείτε για ακόμα μία φορά ψέματα. Μέχρι και «Πατριώτη» θα σε πουν οι δικοί σου και τα πρόβατα θα το δεχτούν.

Όλο το πολιτικό σύστημα είναι ένας εν δυνάμει βόθρος που όσο πιο ψηλά θα φτάνει, τόσο πιο πολύ θα είναι γεμάτος.

Προτιμούσα να πας χωρίς δημοψήφισμα σε ρήξη και να διαχειριστείς την κατάσταση με όλες τις δυσκολίες που θα είχες, παρά έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα ότι πας να την κάνεις. Δυστυχώς “γέρασε” πολύ γρήγορα η «Ελπίδα» που έταζες και κάποιοι περίμεναν…

Είσαι ένας απλός πολιτικός, ηγέτης, ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!. Όσο για το λαό, τώρα θα δείξει πόσο ζελές είναι ή όχι.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s