Αρχική » Πολιτική » Οι εποχές δεν αλλάζουν πάντα στην ώρα τους.

Οι εποχές δεν αλλάζουν πάντα στην ώρα τους.

oi-epoxesMε πολλές χαρές, χαμόγελα και με διάθεση να δώσει ξεκίνησε η νέα κυβέρνηση. Όλοι μοιράζουν χρήμα, θέσεις εργασίας και πολλά άλλα, κάνοντας το λαό να περιμένει με αγωνία την ώρα των απολαβών.

Υπάρχουν πράγματα που μου αρέσουν, όπως για παράδειγμα το στοπ στην κατάσχεση σπιτιών, στο εμπάργκο που θέλουν οι άλλοι κατά της Ρωσίας και να λυθεί θετικά το θέμα των απολυθέντων ή αυτών που είναι σε διαθεσιμότητα.

Μου αρέσει και ο τσαμπουκάς που δείχνουμε προς τα έξω, αλλά καλό είναι να μη χάνουμε το μέτρο. Δε μας προετοίμασαν από πριν για άσχημα «πεσίματα». Οι έξω θα κάνουν πίσω σε κάποια πράγματα, αλλά…

Τα λόγια και η διάθεση, δεν έλειψαν ποτέ από κανένα πρώτο Υπουργικό συμβούλιο οποιασδήποτε νέας κυβέρνησης. Όλοι για το λαό ξεκινούσαν και στην πάρτη τους κατέληγαν. Αυτό που ελπίζουμε όμως σήμερα, είναι τούτοι εδώ να έχουν διαφορετική φιλοσοφία και πρακτική. Ουσιαστικά εποικοδομητική διαφορετικότητα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι μιλάμε για ανθρώπους και πέρα από τις όποιες καλές δυνατότητες και προθέσεις του καθένα, πιο μέσα υπάρχουν και εκείνα τα αγκάθια που στη μέση ή στο τέλος, τους κάνουν να κλωτσάνε την καρδάρα.

Η θέση της κυβέρνησης είναι πολύ δύσκολη γιατί κάποιοι εκτός και εντός Ελλάδας, περιμένουν με το όπλο στο χέρι. Αν το δάχτυλο ακουμπά την σκανδάλη, θα φανεί στη συνέχεια.

Επειδή όμως έχουμε καεί με τους πολιτικούς και τις πολιτικές που έχουν κατά το παρελθόν εφαρμόσει, είμαι πολύ σκεπτικός και επιφυλακτικός για κάποια πράγματα.

Αν για παράδειγμα στις σκέψεις των στελεχών του Σύριζα –όπως το έχουν πει απ’ έξω απ’ έξω– είναι να πάμε στη δραχμή ή την Ευρωδραχμή, ώστε να μπορέσουμε να υπάρχουμε ως χώρα χωρίς δάνεια κλπ, είναι λογικό να δώσουν αυτά που υποσχέθηκαν.

Δίνεις με μεγάλη ευκολία αυτά που έταξες και μετά πετάς το παραμύθι: «Ότι είπαμε το κάναμε, αλλά θα πρέπει να αλλάξουμε νόμισμα γιατί…. Θα ζούμε πιο λιτά αλλά όχι άσχημα για κάποια χρόνια. Δε θα δανειζόμαστε πλέον…». Το «λιτά», φυσικά και είναι σχετικό.

Αυτό είναι ένα σενάριο, υπάρχουν φυσικά κι άλλα.

Όπως προείπα, μιλάμε για ανθρώπους και καλό θα είναι να κρατάμε μικρό καλάθι. Αν τυχόν μας δώσουν με σωστό τρόπο πιο πολλά κεράσια από τα αναμενόμενα, δεν πειράζει, θα βάλουμε και στις τσέπες, στο βρακί και όπου μπορούμε.

Πέρα από τους κυβερνόντες όμως, υπάρχει και ο κόσμος που τους ψήφισε φανατικά ή όχι. Όλοι αυτοί που περιμένουν την ελπίδα να τους χαμογελάσει. Μέχρι σήμερα ο φανατισμός αποτελούσε παγίδα για την ορθή σκέψη και κρίση.

Όταν κάνατε μία φορά κριτική σε αυτούς που έφυγαν, θα πρέπει να κάνετε μιάμιση φορά σε αυτούς εδώ που μας έταξαν καλύτερα και πιο ουσιαστικά πράγματα. Πείτε στον εαυτό σας πόσο χρόνο θα τους δώσετε μέχρι να συντονιστούν και μετά να είστε σκληροί μαζί τους.

Αν δε γίνει αυτό, πρακτικά δε θα υπάρχει διαφορά από τα πράσινα και μπλε μυαλά που χάιδευαν τις επιλογές τους τόσα χρόνια και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Τα πράγματα γενικά δεν είναι καθόλου εύκολα και απλά περιμένουμε να δούμε εκείνη την ελπίδα!

Μέσα σε όλα που ακούσαμε, μάθαμε ότι ο νέος Πρωθυπουργός πήρε εκτός από τις ευχές και τη συμβουλή του Ομπάμα σε επικοινωνία που είχαν. Του είπε να ξεκουραστεί γιατί και αυτός ξεκίνησε με μαύρα μαλλιά και τώρα άσπρισαν.

Το νου σου Αλέξη μην πάρει παράταση ο “Χειμώνας”…

Μπορεί βέβαια οι εποχές να μη αλλάζουν πάντα στην ώρα τους, όμως, αλλάζουν!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s