Αρχική » Μονταζ & σατυρα » Πράσινοι τρελοί Τσελιγκάδες!…

Πράσινοι τρελοί Τσελιγκάδες!…

TseligkadesΌταν οι Τσελιγκάδες του ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, η λογική έχει ήδη φύγει τρέχοντας…

Όλα αυτά που βλέπουμε στο επί της ουσίας μουμιοποιημένο αυτό κόμμα, είναι απόρροια της κατάντιας που έχουν φτάσει όλοι εκεί μέσα. Όλοι αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν ακόμα να δίνουν παραστάσεις με την ανάλογη επιτυχία του παρελθόντος.

Πέρα όμως από την κατρακύλα των πράσινων Τσελιγκάδων, πιο σημαντικό είναι ίσως η ξευτίλα του πόπολου που τρέχει από πίσω τους. Το να είσαι σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την 3η Σεπτεμβρίου, άντε να πούμε ότι ακόμα σκέφτεσαι τον Ανδρέα Παπανδρέου και ως γνήσιο γκαζόν, τρέχεις να σε πατήσουν τα αφεντικά.

Μα να είσαι εκεί και να χειροκροτείς τον Γιωργάκη γιατί δεν πας -δικαιολογημένα μεν- τον άχρηστο και επικίνδυνο Βενιζέλο, τι να πω! Να επιβραβεύεις αυτόν που σε κορόιδεψε και συνωμότησε εις βάρος σου για να γιουχάρεις τον άλλον, είναι κάτι πολύ άρρωστο.

Όσο για τα συνθήματα «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ με τον Γιώργο αρχηγό» και «Γιώργο γερά να φύγει η Δεξιά», δε χωρά σχολιασμός.

Κάποτε διαβάζαμε το «Προσοχή μην πατάτε, έχουμε φυτέψει Κνίτες», τώρα δηλαδή, τι πρέπει να λέμε;

Με όλα αυτά που ακούστηκαν λοιπόν υπέρ του Γιωργάκη και του να πέσει η Δεξιά -ακόμα και την ώρα της ομιλίας του Βενιζέλου-, έγιναν η αφορμή για να τα πάρει το παιδί και να μας πει ότι θα τα πουν την Τετάρτη 3/9ου και ότι θα μιλήσει με ειλικρίνεια.

Το κακό είναι ότι πήρε χαμπάρι η «αλήθεια» αυτά που είπε και μαζί με τη «λογική» την κοπάνησαν για να μην εκτεθούν!

Μου άρεσε και η αφίσα που υπήρχε πίσω από τους ομιλούντες και είχε επάνω τη λεζάντα: «από τον ΑΝΕΝΔΟΤΟ στην ΑΛΛΑΓΗ» με την φωτογραφία του Ανδρέα Παπανδρέου. Έτσι που το πάνε, θα γίνουν χειρότεροι από το ΚΚΕ. Κανείς δε θα καταλαβαίνει πια τι λένε ή τι εννοούν…

Μετά και από αυτά τα τραγελαφικά που έγιναν και θα γίνουν στη συνέχεια στο ΠΑΣΟΚ, σε αυτό το απόκομμα που παίζει με τη μοίρα μας, δεν είναι να χαλάμε και πολύ φαιά ουσία για να απαντήσουμε στο ερώτημα «Ωρε που πάμε ρε, που πάμε!».

8 thoughts on “Πράσινοι τρελοί Τσελιγκάδες!…

  1. Επειδή δεν εμφανίστηκαν τα λόγια από το τρέιλερ τα ξαναγράφω: Η ηθική είναι το καταφύγιο των δειλών. Η ζωή είναι πόλεμος και στον πόλεμο δεν υπάρχει οίκτος.

    • Από την μία έλλειπα σε διακοπές, από την άλλη βλέπω ελάχιστα τηλεόραση. Για πες για ποιο κανάλι μιλάς και ποια εκπομπή.

      Έτσι είναι πάντως, από την στιγμή που θέλουν να περάσουν ότι ανήθικο ως προοδευτικό και έκφραση της ελευθερίας, θα δούμε πολλά ακόμα.

    • Σειρά: Όρκος σιωπής
      Κανάλι: STAR
      Παιδιά, να ενημερώνουμε συχνά πότε θα είναι η πρεμιέρα της σειράς. Θα κάνει τη ζωή μας πιο όμορφη και θα μας «γεμίσει» ιδανικά, αξίες και σεβασμό για τη ζωή και τους γύρω μας, αν κρίνουμε από το τρέιλερ…..!
      (Όσο και να πρέπει, λόγω τηλεθέασης, να προκαλούμε το ενδιαφέρον του τηλεθεατή, καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιούμε τέτοιου είδους ‘τσιτάτα’ και να κρατάμε ένα κάποιο μέτρο στα λεγόμενά μας, λέω εγώ τώρα…)

  2. Και να μη θέλουμε να πέσουμε ηθικά…. σε λίγο θα μας το επιβάλουν! Βλέπε τη νέα σειρά Αθηναϊκού καναλιού που στο διαφημιστικό τρέιλερ γράφει, (το παραθέτω όπως ακριβώς διαφημίζεται): <>. Σειρές που ενδέχεται να παρακολουθούν και αρκετά παιδιά….! Τα συμπεράσματα δικά σας όπως και τα τηλεκοντρόλ…………

  3. Παράθεμα: Πράσινοι τρελοί Τσελιγκάδες!… | ΤΟ ΛΗΜΕΡΙ

  4. Τη μόνη αλλαγή που μπορούν να φέρουν, όπως αναφέρεται και στο συνθημά τους, είναι η αλλαγή σελίδας στο «βιβλίο» του μνημονίου… ( μόνο μέχρι εκεί τους δίνει η Τρόικα δικαίωμα επιλογής)! Εκτός αν αναφέρονται στις αλλαγές προσωπείων που με τόση επιδεξιότητα χειρίζονται για να «γατζώνονται» στην εξουσία! Παλιά ξαναζεσταμένη «σούπα» η αλλαγή, δε νομίζετε; (Για να μην παρεξηγηθώ και τα υπόλοιπα δημοκρατικά κόμματα είναι πλέον σκιές του εαυτού τους που το ένα μας έχει ήδη «σώσει» και δεν το ξέρουμε, ενώ το άλλο θα μας «ξανασώσει», από το προηγούμενο, όταν θα έρθει στην εξουσία με ισχυρή λαϊκή εντολή-‘αυτοδυναμία’ όπως λέει. Εν συντομία, η Ελλάδα είναι η μόνη δημοκρατική χώρα που η πολιτική της και όλοι οι πολιτικοί της όχι μόνο έχουν πιάσει πάτο, αλλά συνεχίζουν να βυθίζονται ακόμη περισσότερο. Πολύ σωστά γράφει ο αρθρογράφος παραπάνω: «Ωρε που πάμε ρε, που πάμε!»

    • Φίλε Μάριε, αν μπαίνεις συχνά στο blog καταλαβαίνεις ότι δε θα διαφωνήσω σε κάτι μαζί σου.

      Το κακό είναι ότι ο πάτος των πολιτικών είναι κυρίως ηθικός,
      οικονομικά καλά είναι. Εμείς όμως πέφτουμε και ηθικά και οικονομικά…

      Να έχεις καλή ημέρα και ευχαριστώ για την επίσκεψη.

  5. Παράθεμα: Πράσινοι τρελοί Τσελιγκάδες!… | αἰέν ἀριστεύειν

Σχολιάστε