Αρχική » Μονταζ & σατυρα » Το πολεμικό ανακοινωθέν του ΚΚΕ.

Το πολεμικό ανακοινωθέν του ΚΚΕ.

kke-strategoΜέσα σε όλα τα τραγελαφικά του πολιτικού σκηνικού που ζούμε, άντε να δω το ΚΚΕ να κάνει “πόλεμο” στον Αντωνάκη και τον Βαγγελάκη.

Ο φοβερός και τρομερός κος Κουτσούμπας, έβγαλε από το συρτάρι του μία πύρινη ανακοίνωση που σηματοδοτεί νέες εξελίξεις στη μάχη των επιτραπέζιων παιχνιδιών. Αναμένουμε συγκλονιστικές μάχες ανάμεσα στα πιόνια της μίας και της άλλης πλευράς.

Ετοιμάζονται οι Δυναμιτιστές, οι αναγνωριστές, οι λοχαγοί και οι συνταγματάρχες, για το λεγόμενο «Final countdown» μεταξύ των αρχηγών.

Για την ιστορία, ας δούμε τι έγραφε η ανακοίνωση:

«Oι εξελίξεις στο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα αφορούν όλο το λαό, ανεξαρτήτως ηλικίας. Δεν αφορά μόνο σε συντάξεις, αλλά την ίδια την κοινωνική ασφάλιση, την υγεία του λαού μας. Ετοιμάζονται να ρίξουν νέο τσεκούρι στις παροχές ασφάλισης, υγείας, σύνταξης. Πάνε για πλήρη κατάργηση όλων των συνταξιοδοτήσεων για ηλικίες κάτω των 62 ετών, πράγμα που σημαίνει αύξηση των ορίων ηλικίας. Συζητείται για παράδειγμα η θέσπιση νέας μείωσης των συντάξεων, λόγω πρόωρης εξόδου. Τα έχουν γκρεμίσει όλα, θέλουν τώρα να ολοκληρώσουν την κατεδάφιση. Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει από τώρα να ετοιμαστεί ώστε να αντιμετωπίσει και να εμποδίσει αυτές τις εξελίξεις από το Σεπτέμβρη. Το ασφαλιστικό αποτελεί πραγματικά αιτία πολέμου»

Μπορεί να έχει δίκιο σε αυτά που λέει ο μεγάλος αυτός άνδρας του αγωνιστικού, λαϊκού, αντικαπιταλιστικού κλπ ΚΚΕ, αλλά μόνο αυτό τους χάλασε; Εδώ άρχισε να μυρίζει το “πτώμα” και αυτοί θυμήθηκαν να το υπερασπιστούν;

Θα μου πείτε «κάλιο αργά…» και δεν μπορώ να διαφωνήσω μαζί σας. Με το κρυφό δεκανίκι όμως του συστήματος, έχω πολλές αμφιβολίες… Μακάρι να μας κάνει την έκπληξη!

Πέρα όμως από το ΚΚΕ, εγώ θέλω να ακούσω και τις πύρινες ανακοινώσεις της ΔΗΜΑΡ που είναι αριστερή και προοδευτική. Καλά, για το ΠΑΣΟΚ δεν το συζητάμε…

Θέλω να ακούσω για το δίκιο του εργάτη, για το ψωμί του, το ένσημό του και ότι άλλο πιασάρικο βρουν. Αριστερός Σοσιαλισμός και ξερό ψωμί.

Αλήθεια, εκείνοι της Χρυσής Αυγής, που έχουν ξημερωθεί και τους έχουμε χάσει, που είναι αυτά τα καλά παιδιά; Δεν πιστεύω να είναι το άλλο δεκανίκι… ε; μπααα. Αφού είναι μέσα και δε θα βγουν έξω, λέει η κυβέρνηση μας!

Τέλος πάντων, να κλείσω με τους Original Red που κάνουν τις πολεμικές τους ετοιμασίες.

Ρε σεις ταξικοί αγωνιστές, μέχρι σήμερα κάνατε γενικώς μια περιφρούρηση και ρίχνατε κάποιες κλασικές ανακοινώσεις, για να μη χάσετε το χρήμα από τα κουπόνια και από τις δωρεές αυτών που απόμειναν στο κόμμα. Νομίζετε τώρα ότι θα δουλεύετε και εσείς τον κόσμο για πολύ ακόμα, όπως και οι άλλοι;

Αυτό που ελπίζω, δεν είναι να καταλάβει εύκολα ο κόσμος το δούλεμα που τρώει απ’ όλους, αλλά να φάει τα σκαμπίλια που θα τον ξυπνήσουν.

Σχολιάστε