Αρχική » Μονταζ & σατυρα » Το μήνυμα εστάλη αλλά δεν ελήφθη (είχε αέρα).

Το μήνυμα εστάλη αλλά δεν ελήφθη (είχε αέρα).

ta-minimata-tou-laouΜπορεί η τεχνολογία να έχει πάει πολύ μπροστά, ο λαός όμως συνεχίζει να στέλνει τα διάφορα μηνύματά του στο πολιτικό σύστημα με σήματα καπνού.

Δεν εξηγείται αλλιώς το πρόβλημα της μη σωστής λήψεις των μηνυμάτων από τους πολιτικούς. Συνήθως αυτοί καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για να νιώσουν τι θέλει να πει ο λαός, αλλά τους τα χαλάει ο καιρός. Λίγο στραβά να φυσήξει και πάνε τα μηνύματα, τα πήρε ο αέρας και…

Υπό αυτές τις συνθήκες, η αποκωδικοποίηση του κάθε μηνύματος ξεχωριστά θέλει πολύ χρόνο για να μελετηθεί εις βάθος. Το κακό σε αυτή την υπόθεση δεν είναι αν τελικά θα καταλάβουν τα μηνύματα, αλλά το πότε.

Σχεδόν όλες τις φορές, για να περάσουν στη βαθειά κατανόηση των μηνυμάτων του λαού θέλουν τόσα χρόνια, όσα μέχρι να έρθουν οι επόμενες εκλογές. Τότε, με μεγάλη χαρά θα μας δείξουν τα εκ βάθους μελετημένα αποτελέσματα των προηγούμενων μηνυμάτων που είχαμε στείλει και θα τάξουν, θα δώσουν και το κατιτίς τους και φτου κι απ’ την αρχή.

Εκτός από αυτό που έχει πει και ο Μέγας και Πάνσοφος Πάγκαλος: «Μαζί τα φάγαμε» και έχουμε τις ενοχές μας, θα πρέπει να έχουμε διπλές ενοχές για τον τρόπο που στέλνουμε αυτά τα κακόμοιρα μηνύματα. Νισάφι πια με τα «σήματα καπνού», δεν έχουν τα σωστά αποτελέσματα.

Όσα χρόνια θυμάμαι, τις πρώτες μέρες μετά από κάθε εκλογική περίοδο ακούω «Θα δείτε ότι θα διορθώσουμε τα όποια λάθη…», «ΘΑ δείτε, ΘΑ δείτε…».

Τελικά δε θέλουμε ψυχίατρο, αλλά οφθαλμίατρο…

Advertisements

One thought on “Το μήνυμα εστάλη αλλά δεν ελήφθη (είχε αέρα).

  1. Παράθεμα: Το μήνυμα εστάλη αλλά δεν ελήφθη (είχε αέρα) | αἰέν ἀριστεύειν

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s