Αρχική » Μονταζ & σατυρα » Κατά τους ηγέτες, και η Δημοκρατία!…

Κατά τους ηγέτες, και η Δημοκρατία!…

Praetorians-ParelasiΣε τρεις μέρες θα γιορτάσουμε το ξεκίνημα της επανάστασης που κάναμε εναντίων των Τούρκων. Πέρασαν 193 χρόνια από τότε και μέχρι σήμερα ο Έλληνας χρειάστηκε να επαναστατήσει και να πολεμήσει, αρκετές φορές. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, παρ’ όλες τις δυσκολίες που συναντήσαμε, μπορέσαμε να καταφέρουμε πολλά.

Πάνω απ’ όλα αγωνιστήκαμε για την ελευθερία, μια ελευθερία που την κυνηγάμε χρόνια για να την αποκτήσουμε, και όταν τα καταφέρνουμε, δεν ξέρουμε τι να την κάνουμε. Δε γνωρίζω αν η ανωριμότητα και η αμυαλοσύνη λειτούργησαν κάθε φορά ξεχωριστά, εκείνο που βλέπω όμως είναι ότι τα έχουμε κάνει μαντάρα.

Θα γιορτάσουμε λοιπόν με παρελάσεις -που κακώς γίνονται για αρκετούς προοδευτικούς  πολιτικούς- και οι εκπρόσωποι του κράτους θα στηθούν αγέρωχα και περήφανα, να θαυμάσουν και να τιμήσουν τους παρελαύνοντες. Όλους χεσμ… μας έχουν, αλλά…

Εκεί θα παραβρεθεί και ο λαός και οι πραιτοριανοί (αστυνομικοί). Θα μου πείτε, οι 3.000 και πάνω πραιτοριανοί, τι θέλουν εκεί; Γιατί θα πρέπει να είναι τόσοι πολλοί για να προστατέψουν τους άρχοντες του τόπου, συμβαίνει κάτι που δε ξέρουμε; Αφού όλα τα κάνουν καλά, φοβούνται κάτι; Έλα ντε!

Εμείς θεωρητικά έχουμε Δημοκρατία και δεν ζούμε πχ. στη Βόρεια Κορέα. Γιατί τόση ανασφάλεια και φόβος από τη μεριά τους; Ο Αντωνάκης μας είπε ότι πήρε τα μπράβο από τους Ευρωπαίους ηγέτες  για το έργο που κάνει εδώ, δε κατάλαβα, εμείς δηλαδή χαζοί είμαστε και δε το βλέπουμε; Εμείς δεν αναγνωρίζουμε την υπερπροσπάθεια που κάνει; Για πολύ ζώα μας πήρατε κε Αντωνάκη μας…

Όπως σας έχω ξαναπεί, μας φοβούνται, αν πιστέψουμε σε εμάς, θα αλλάξουν πολλά.

Στο 99,99% των πολιτικών, οι λέξεις τσίπα και αξιοπρέπεια απουσιάζουν πολύ από τη ζωή τους, τις αναφέρουν μόνο όταν τους βολεύει. Μα να είναι στην παρέλαση και γύρω-γύρω να τους φυλάνε τόσοι; Ο κόσμος πεθαίνει, δυσκολεύεται αφάνταστα και ο κος Παπούλιας τόσα χρόνια ήταν παρόν – απών. Τώρα θυμήθηκε να μιλήσει για αποζημιώσεις των Γερμανών -ενώ γνωρίζει τι θα πάρουμε- και όσο αφορά αυτά που τραβάμε… στην υγειάς βρε παιδιά!

Ρε ‘σεις, και επί Παπαδόπουλου υπήρχαν αστυνομικοί στις παρελάσεις, αλλά είχαν 10 περίπου μέτρα απόσταση μεταξύ τους, εσείς πόσο δημοκράτες νιώθετε και πόσο χουντικοί είστε;

Μεγάλη η κοινωνική και η πολιτική κατάντια μας, φυτεύαμε ότι μας ερχότανε στο κεφάλι και τώρα θερίζουμε την αρρώστια τους. Άντε… και καλή επανάσταση!

Advertisements

One thought on “Κατά τους ηγέτες, και η Δημοκρατία!…

  1. Παράθεμα: Κατά τους ηγέτες, και η Δημοκρατία!… | αἰέν ἀριστεύειν

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s