Αρχική » Μονταζ & σατυρα » Μας πήρε ο αέρας, ξεχείλισε κι ο βόθρος!…

Μας πήρε ο αέρας, ξεχείλισε κι ο βόθρος!…

Pagkalos_SimitisΔεν πρέπει ξεχνάμε αυτούς που έπεσαν για την πατρίδα, αλλά και αυτούς που στο παρελθόν συνέβαλαν στο να χαθούν τρεις ζωές άδικα. Οι λάθος χειρισμοί, η υποτέλεια και η ανικανότητα των Σημίτη και Πάγκαλου κυρίως, έφεραν τα γνωστά αποτελέσματα. Αυτοί ακόμα είναι εκτός φυλακής και αμέριμνα ο ένας είναι κοντά στους «58» που θέλουν να φέρουν και αυτοί την αλλαγή ξανά, και ο άλλος συχνά ευρίσκεται στην τηλεόραση για να εκθέτει τη Παγκάλιο λογική για τα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα.

Για να έχουμε γεμίσει με τόσες ακαθαρσίες, μάλλον ο βόθρος ξεχείλισε. Την επιστασία για τον βόθρο την είχαμε εμείς, αλλά μας έφαγε το γνωστό «ντάξει μωρέ» και Ηρακλής δεν υπάρχει πια για να μας ξεβρομίσει.

Εννοείται ότι τα παιδιά ή τους συγγενείς αυτών των δύο πολιτικών, δε θα υπήρχε περίπτωση να τους βρούμε στο ελικόπτερο ή στο έδαφος για μια τέτοια αποστολή. Οπότε, δεν υπάρχει και πρόβλημα αν θα λείψουν από άλλους. Λένε ότι έπεσε από μόνο του λόγω καιρικών συνθηκών, γιατί δηλαδή, αν έλεγαν ότι το έριξαν οι γείτονες θα άλλαζε κάτι επί της ουσίας; Θα μας έλεγαν ότι σώσανε περισσότερους, δεν έγινε και πόλεμος κλπ κλπ και θα ήταν ακόμα εκτός φυλακής.

Όταν είναι να βάλουμε κάποιον σχετικά ξένο στο σπίτι μας, το σκεφτόμαστε διπλά και τριπλά, για να κάνουμε αυτούς και πολλούς άλλους αφεντικά του σπιτιού μας και της ζωής μας, σκοντάψαμε στο «ντάξει μωρέ».

Ο Σαμαράς τίμησε ως όφειλε τους πεσόντες και έκανε την ακόλουθη δήλωση όταν συναντήθηκε με τους συγγενείς των αδικοχαμένων: «Κάνουμε το αυτονόητο. Τιμούμε τη μνήμη των 3 παλικαριών που πριν από 18 χρόνια έπεσαν για την πατρίδα. Για την ακεραιότητα και για την αξιοπρέπεια της πατρίδας μας. Αυτό είναι χρέος τιμής για την Πολιτεία και χρέος ψυχής για όλους μας».

Μπράβο λοιπόν κε Πρωθυπουργέ αλλά, όσο είναι αυτονόητο να τιμήσεις τους πεσόντες, άλλο τόσο δεν είναι αυτονόητο να μας πεις τι θα γίνει με αυτούς που δεν τους τίμησαν τότε; Αυτούς που θεωρούν κωλόπανο την Ελληνική σημαία. Αυτούς που παρέδωσαν τότε Ελληνική γη στη γκρίζα ζώνη. Αυτούς που παζάρευαν την αξιοπρέπεια και την ακεραιότητα της χώρας.

Μπορείς όμως πέρα από μία εκδήλωση να κάνεις κάτι περισσότερο; Όχι, γιατί ακόμα παραμένουν τα Ίμια σε γκρίζα ζώνη και η τιμημένη κατά τα άλλα σημαία μας, δεν μπορεί να στυλωθεί -μάλλον λόγω των πολλών αερίων στην περιοχή-…

Τίποτα δεν μπορείς να κάνεις και δεν είναι τυχαίο, είπαμε, ξεχείλισε ο βόθρος!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s