Αρχική » Μονταζ & σατυρα » Η Βασιλόπιτα του Γιάννη!…

Η Βασιλόπιτα του Γιάννη!…

H_Vassilopita_tou_GianniΓια αρκετές ημέρες μετά την πρωτοχρονιά, συνηθίζεται να κόβουν τη Βασιλόπιτα διάφοροι σύλλογοι, φορείς, οργανισμοί και όσοι άλλοι τέλος πάντων θέλουν. Οι δύο άξιοι πολιτικοί αρχηγοί Σαμ. και Μπεν., σκέφτηκαν ότι θα ήταν καλό για αυτούς και για τα μάτια του κόσμου, να γίνει μία εκδήλωση και να κόψουν την καθιερωμένη Βασιλόπιτα στο όνομα του λαού.

Βέβαια, υπήρξε μία μικρή αναστάτωση μεταξύ των κυβερνητικών βουλευτών για το ποιος θα αναλάβει να την φτιάξει. Εκεί που το κάνουν παξιμάδι για να ζήσουν, άντε τώρα να μπουν και σε νέα έξοδα. Βρέθηκαν όλοι σε ένα μικρό αδιέξοδο αλλά, πετάχτηκε ο Γιάννης και είπε «ΕΓΩ!». Όλοι γύρισαν με θαυμασμό προς το μέρος του και άρχισαν το χειροκρότημα. Τι τζέντλεμαν! αναφώνησαν πολλοί.

Ο Γιάννης ήθελε να είναι ακριβοδίκαιος στο χώρισμα των κομματιών και γι’ αυτό φώναξε τον φίλο του το Θεοχάρη -που είναι και κομπιουτεράκιας- και αυτός με τη σειρά του φώναξε τον φίλο του τον ψάλτη που είναι και ειδικός σύμβουλός του…

Έβαλαν κάτω όλα τα νέα ειδικά προγράμματα, έστυψαν το μυαλό τους και τελικά κατέληξαν στο πώς πρέπει να το κάνουν. Ο Γιάννης επέστρεψε μετά από 2-3 ημέρες στους με αγωνία περιμένοντες βουλευτές, φυσικά μαζί με την πίτα. Στη παρουσίαση που τους έκανε, έμειναν όλοι με ανοιχτό το στόμα. Θεωρήθηκε πολύ δίκαιο το μοίρασμα καθώς οι μεγάλοι ευεργέτες, έπρεπε να πάρουν και το ανάλογο κομμάτι.

Ο ειδικός σύμβουλος του Θεοχάρη -ο ψάλτης- έκανε εισήγηση ώστε το κόστος της Βασιλόπιτας, να το μοιρασθούν οι «ΛΟΙΠΟΙ» γιατί εξ’ αιτίας τους φτιάχτηκε η πίτα, και οι ευεργέτες αναγκάστηκαν να βάλουν το χέρι στη τσέπη τους για μη λείψουν τα γνωστά «Γάλα, ψωμί, φάρμακα, βενζίνη, προφυλακτικά κλπ.» από τους «ΛΟΙΠΟΥΣ».

Τα συγχαρητήρια έπαιρναν και έδιναν στο επιτελείο που έκανε το σωστό χώρισμα των κομματιών. Το μόνο  σχετικά αρνητικό στην εκδήλωση ήταν ότι είχαν ξεχάσει να καλέσουν τους «ΛΟΙΠΟΥΣ». Ποιος δίνει όμως τώρα σημασία σε λεπτομέρειες, άλλωστε, όλα τα υπόλοιπα είχαν πάει καλά. Εκείνο που δεν έχουμε μάθει ακόμα είναι, που πήγε το φλουρί, αλλά ποιος νοιάζεται όταν έχουν αναλάβει οι ειδικοί, υπάρχει περίπτωση αδικίας, όχι βέβαια.

Μια και εφέτος φεύγουμε από το μνημόνιο -όπως μας διαβεβαιώνουν συνέχεια ο Σαμ. και ο Μπεν-, του χρόνου ο κάθε ένας θα φτιάξει τη δική του Βασιλόπιτα γιατί… λεφτά θα υπάρχουν.

Advertisements

One thought on “Η Βασιλόπιτα του Γιάννη!…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s