Αρχική » Μονταζ & σατυρα » Ο υποψήφιος των λαών!…

Ο υποψήφιος των λαών!…

Tsipras_Psonio

Τελικά όσο η χώρα κάνει τη βόλτα της στο κενό και προσπαθεί να πιάσει λιμάνι στο άγνωστο, η παρουσία των πολιτικών όλο και περισσότερο θα είναι επιπόλαια και επικίνδυνη. Η κυβέρνηση προσπαθεί με ψέματα να κρατηθεί στα πόδια της και να κερδίσει χρόνο για πολλούς λόγους. Παρότι τα μέτρα που παίρνει δεν είναι υπέρ μας, παρότι πολύ κόσμος περνάει πολύ δύσκολα, βλέπεις τα ποσοστά της σε σχέση με το δεύτερο σε ψήφους κόμμα, να είναι πολύ κοντά. Αυτό για εμένα δεν αφήνει πολλά ερωτηματικά για ποιο λόγο γίνεται, τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν οι ίδιοι οι άνθρωποι του Σύριζα και των συνιστωσών του.

Όποτε του δινόταν η ευκαιρία να πάει ως κόμμα πιο μπροστά από τη Ν.Δ., έβγαιναν οι στελεχάρες του και έκαναν αυτό που “έπρεπε” ώστε να είναι πάλι από κάτω.

Έχουμε τώρα τον Αλέξη σε συνέντευξη που έδωσε στη εφημερίδα Humanité και μεταξύ πολλών που είπε, είναι και τα παρακάτω:

«Η πρώτη πρόκληση για το 2014 είναι να αναστρέψουμε την πολιτική της λιτότητας. Πρέπει να σχεδιάσουμε μια έξοδο από την κρίση, ευνοϊκή για την κοινωνία και για το λαό. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να ακυρωθεί ένα μέρος του χρέους των χωρών της νότιας Ευρώπης, να αναδιαρθρωθεί το υπόλοιπο μέρος και να χρηματοδοτήσουμε πολιτικές ανάπτυξης, που δημιουργούν απασχόληση, εργασία σταθερή κι όχι επισφάλεια»

Για να καταλάβω και εγώ που δεν ξέρω πολλά, πέρα από τα διάφορα «θα και εάν» που αφήνεις να αιωρούνται, όταν λες «Πρέπει να σχεδιάσουμε μια έξοδο από την κρίση…» τι εννοείς βρε άρχοντα, ότι ακόμα δεν υπάρχουν τα σχέδια; Αν αρχίσουμε να λέμε άλλο ήθελα να πω ή άλλο εννοούσα, τη κάτσαμε τη βάρκα, που λένε.

Αυτό το «θα πρέπει να ακυρωθεί ένα μέρος του χρέους…» τι σημαίνει, αν δεν ακυρωθεί, πάνε τα πιθανός ασχεδίαστα σχέδια για την έξοδο;

Είπες επίσης «…να χρηματοδοτήσουμε πολιτικές ανάπτυξης…», άστο σε παρακαλώ γιατί όποτε ακούω ανάπτυξη, θυμάμαι τον Αντωνάκη και μου ανεβαίνει η πίεση…

Εδώ και καιρό μας έχεις πει ότι θα είσαι ένας από τους υποψήφιους για την προεδρία της Κομισιόν και ότι αυτό είναι τιμή για την Ελλάδα και τον Σύριζα. Μάλιστα, να σε πω βρε παλληκάρι μου, νομίζεις ότι αν σε βγάλουν πρόεδρο εκεί, θα είναι γιατί σε αγάπησαν ή γιατί θέλουν με τον τρόπο τους να σε κάνουν δικό τους; Νομίζεις ότι το εκτελεστικό όργανο της Ευρώπης θα σε αφήσει να λες και εκεί τις παπαρίτσες σου;  Αυτό το «…και δώρα φέροντας» δε μπορεί, κάπως θα το θυμάσαι.

Ο Γιωργάκης ήταν πρόεδρος της Διεθνούς Σοσιαλιστικής όπως γνωρίζεις και κάτι ανάλογα έλεγε και αυτός. Εσύ φυσικά δεν είσαι ΓΑΠ, αλλά όταν σε ακούω να λες «Είμαι υποψήφιος όλων των λαών της Ευρώπης», τι να σου πω βρε παιδάκι μου, πρόσεχε τα πολιτικά μικρόβια που σε μετατρέπουν σε ψώνιο -αν δεν την έχεις αρπάξει την ίωση- γιατί θα βγάλεις και εσύ πολύ γέλιο.

Το καλάμι Αλέξη είναι σα το σκήπτρο, πάει από χέρι σε χέρι και απ’ ότι βλέπω, για παραλαβή το πας.

Επειδή δεν πιστεύω σε κανένα κόμμα, μπορεί η κριτική που κάνω σε όλους σας, να σας αδικεί. Μπορεί να βλέπω και πιο καθαρά χωρίς τα χρωματιστά γυαλιά, το μέλλον, θα δείξει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s