Αρχική » Μονταζ & σατυρα » Ο τζόνι πήρε τ’ «όπλο» του.

Ο τζόνι πήρε τ’ «όπλο» του.

Jhonny_take_his_gun

Ο μίστερ Τζόνι μας ενημέρωσε ότι βρήκε αρκετές περιπτώσεις ακόμα, ώστε να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του στην σκόπευση. Δήλωσε τα εξής: «Η δημοσιονομική προσαρμογή θα προέλθει από τη φορολογική συμμόρφωση, στοχευμένες περικοπές δαπανών σε τομείς της γενικής κυβέρνησης και την αναδιάρθρωση και εξυγίανση δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών…. υπάρχουν περιθώρια στοχευμένων περικοπών σε δαπάνες, καταργώντας, π.χ. κοστοβόρες εξαιρέσεις στο ασφαλιστικό σύστημα από τους γενικούς κανόνες, εξαιρέσεις που δεν είναι κοινωνικά δίκαιες και χωρίζουν τους πολίτες σε πατρίκιους και πληβείους».

Τα ακούτε ωρέ πατρίκιοι, θα σας κανουμε πληβίους και δε θα ξεχωρίζουμε! Μια μικρή διευκρίνηση, η BikiΠΑΙΔΕΙΑ αναφέρει για τους πατρίκιους:

«Οι Πατρίκιοι αποτελούσαν την ανώτερη ρωμαϊκή κοινωνική προνομιούχο τάξη και κατείχαν όλα τα στρατιωτικά, πολιτικά και θρησκευτικά αξιώματα της Ρωμαϊκής Πολιτείας. Αποτελούσαν μια κλειστή κοινωνία κυρίως γαιοκτημόνων, που μονοπωλούσαν στην αρχή της ρωμαϊκής ιστορίας σχεδόν όλα τ΄ αξιώματα.»

Δηλαδή τι θέλει να μας πει ο μίστερ Τζόνι, ότι θα γίνουμε Κομουνιστές; και το ΚΚΕ, τι θα το κάνουμε μετά;

Δε ξέρω για εσάς, αλλά εμένα μου άρεσε πολύ αυτό το «στοχευμένες περικοπές δαπανών». Σου λέει δηλαδή, μέχρι σήμερα βαράγαμε στον γάμο του Καραγκιόζη, τώρα, στο Δόξα Πατρί ! Επαγγελματικά πράγματα πια. Μου αρέσει γιατί σοβαρεύτηκαν!…

Άσε που θα τους αρέσει και θα ξαναπάνε πάλι αργότερα, για «εδική στόχευση».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s