Αρχική » Μονταζ & σατυρα » Η πορεία ενός ασθενή.

Η πορεία ενός ασθενή.

Πριν από αρκετά χρόνια, ένας “γιατρός” μας είπε λίγα πράγματα για την περίπτωση ενός “ανθρώπου” που έπρεπε να μπει επειγόντως στο χειρουργείο. Ας διαβάσουμε τι μας είπε…

surgery «Μη ξεχνάτε όμως κύριοι, ότι βρισκόμαστε προ ενός ασθενούς, τον οποίον έχουμε επί της χειρουργικής κλίνης και τον οποίον, εάν ο χειρουργός, δεν προσδέσει κατά την διάρκειαν της εγχειρήσεως, υπάρχει περίπτωσης, αντί δια της εγχειρήσεως να του χαρίσει την αποκατάστασην της υγείας, να τον οδηγήσει εις τον θάνατον.»

Αυτό κάτι θα πρέπει να σας θυμίζει… Για όσους δεν θυμούνται ή δεν γνωρίζουν, είναι απόσπασμα από δηλώσεις του χειρουργού-δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου τις πρώτες ώρες από το πραξικόπημα. Από τα λεγόμενα του έχουμε τα εξής :
1. Ασθενή
2. Χειρουργική κλίνη
3. Δέσιμο του ασθενή στη χειρουργική κλίνη
4. Εγχείρηση

Άρα έκαναν την εγχείρηση και, όπως είναι φυσικό, όλα τα παραπάνω έγιναν μόνο για το καλό του ασθενή. Για να δούμε τι γίνεται σήμερα αυτός ο ασθενής, έπειτα από 46 ολόκληρα χρόνια. Να μάθουμε αν πέτυχε η εγχείρηση, αν έζησε ο ταλαιπωρημένος ασθενής μας.
Επιτέλους, βγήκε ο γιατρός κος Στουρνάρας από το χειρουργείο (τώρα, τι ειδικότητα έχει, θα σας γελάσω) και μας είπε το πως πήγε η διαδικασία. Μας είπε, λοιπόν, τα κάτωθι:

«Η εγχείρηση πέτυχε, αλλά ο ασθενής είναι ακόμη αδύναμος, άρα πρέπει να προσέξει τη διατροφή του»

Βλέπουμε λοιπόν ότι το κρατικό ιατρικό τμήμα κάνει τη δουλειά του σωστά. Θα μου πείτε πως πέρασαν πολλά χρόνια, βρε παιδί μου, και -εντάξει τώρα- πώς κάνετε έτσι∙ το καλό και δύσκολο χειρουργείο θέλει τον χρόνο του…
Τώρα, όσον αφορά το θέμα της διατροφής, όποιος έχει το χρήμα θα μπορεί να πάρει τα σωστά τρόφιμα, οι υπόλοιποι από τα ληγμένα, γενικώς. Μας «έδεσαν» λοιπόν, μας «νάρκωσαν» (αλλιώς δεν μπορεί να γινόταν η «δουλειά») και έκαναν την «επέμβαση» ανενόχλητοι.

Εμένα άλλο με προβληματίζει, όμως∙ τι είδους εγχείρηση έκαναν… Έχω την αίσθηση ότι όλα αυτά τα χρόνια κατάφεραν και έκαναν -με καλλιτεχνικό τρόπο- ένα είδος λοβοτομής.
Η επέμβαση αυτή δεν θα έχει καλό αποτέλεσμα για τον ασθενή∙ μπορεί να τον ξαναπάνε στο χειρουργείο λόγω “επιπλοκών” και, ως συνήθως, οι «γιατροί» δεν θα έχουν καμία ευθύνη!…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s