Αρχική » Μονταζ & σατυρα » Το προπύργιον !…

Το προπύργιον !…

To propyrgio toy Samara

Ο Γιωργάκης μας (ο πρώην ηγέτης, ντε), όταν ήταν στο εξωτερικό, έλεγε το παιδί ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα διεφθαρμένη∙ και, φυσικά, πέραν όλων των άλλων, άμα λες τέτοια, πώς να έλθουν και οι επενδύσεις;

Ο Αντωνάκης μας (ο νυν ηγέτης μας, φυσικά) πήγε στην Αμερική και, αφού χαριεντίστηκε με τους δημοσιογράφους της Washington Post, είπε -επιγραμματικά- τα εξής:

  1. Έχουμε συνεχώς αύξηση της ανεργίας.
  2. Υπάρχει άνοδος των εξτρεμιστών της Αριστεράς και της Δεξιάς, λόγω της υψηλής ανεργίας.
  3. Περπατάμε σε μια λεπτή γραμμή.
  4. Έχουμε ύφεση έξι χρόνια, που είναι παγκόσμιο ρεκόρ.

Είπε και κάποια πράγματα που -θεωρητικά- είναι θετικά για τη χώρα, όπως ότι είμαστε πιο δυνατοί τώρα ως κυβέρνηση και ας έφυγε η ΔΗΜΑΡ, ήρθαν πολλοί τουρίστες και ότι έχει αλλάξει το κλίμα για την Ελλάδα. Φυσικά, είπε και τη νέα του ατάκα… «Η Ελλάδα θα αποτελέσει τον πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Σε αυτά που είπαν, ο Γιωργάκης και ο Αντωνάκης, λίγο-πολύ έχουν δίκιο, αλλά δεν λες τα κουσούρια του παιδιού σου όταν πας με τον γιο ή την κόρη στα πεθερικά για να παντρευτούν τα παιδιά, ακόμα κι αν έχουν ακουστεί κάποια σχόλια. Επίσης, δεν θα αρχίσεις τα ασύστολα ψέματα∙ θα κοιτάξεις να πεις τα καλά και να μη κάνεις σχεδόν καθόλου κουβέντα για τα άσχημα. Αν, τώρα, δεν θες και πολύ τον γάμο ή -απλά- υπάρχει κάποια σχετική διαρροή λαδιών στο “σύστημα”, τότε την κάνεις την κουτσουκέλα.

Τώρα, δηλαδή, κε πρωθυπουργέ μας, περιμένεις να έρθει το δολάριο, ε;

Θα μου πεις, αν δεν έλεγε αυτά που είπε, θα ερχόταν το δολάριο;

Οι ξένοι επενδυτές δεν περιμένουν και πολλά να μάθουν από εσένα, τα βρίσκουν μόνοι τους∙ αυτό που περιμένουν να δουν είναι κατά πόσο θα είσαι σοβαρός ως συνεργάτης. Λίγες οι περιπτώσεις που θα πας με μια νέα και καλή ιδέα και θα τραβήξει αρκετά το ενδιαφέρον τους. Στην εδώ περίπτωση, λοιπόν, σε γνωρίζουν αρκετά καλά. Γνωρίζουν την ύπαρξη της διαφθοράς και όλων των άλλων που είπατε, κε Σαμαρά, και -για να επενδύσουν εδώ- θα σου ζητήσουν αρκετά παραπάνω απ’ όσα πρέπει.

* Ο Αγαπητός μας κος Ταμήλος, πάντως, το είπε «Να μη δημιουργούμε ψευδαισθήσεις. Δεν θα μας λύσει τα προβλήματα ο Θείος από την Αμερική,» − γεια σου, τιτανοτεράστιε!

Ίσως αν ερχόταν η θεία από το Τσικάγκο, να γινόταν κάτι…

* Απορίας άξιον αυτό που συμβαίνει με τους ηγέτες μας, κυρίως όταν είναι στο εξωτερικό ή απλά μιλούν με ξένους, τους πιάνει μια λογοδιάρροια για τα άσχημα της  Ελλάδας, άλλο πράγμα. Τον ορό της αλήθειας τους ποτίζουν;

Αν, τώρα, η Washington Post, στην ιστοσελίδα της, μιλάει για εσένα και βάζει αυτήν τη φωτογραφία σου, τότε μάλλον σε έχει γραμμένο όπως και οι υπόλοιποι, που θα μιλήσεις μαζί τους.

To propyrgio toy Samara2

Άντε, και καλή επιστροφή∙ ξέρεις, ο άλλος θα κάνει τα βουντού του και!…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s