Αρχική » Επικαιρότητα » Ο κακομοίρης, ο Μητσοτάκης.

Ο κακομοίρης, ο Μητσοτάκης.

glykatzi-arveler

Στις 29-07-2013, το Πρώτο Θέμα έκανε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του συνέντευξη της κας Γλύκατζη Αρβελέρ (εδώ) για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Ξεκινώντας, θα πω ότι σέβομαι τα χρόνια της και τις γνώσεις της. Με αρκετά από αυτά που λέει είμαι σύμφωνος, με άλλα όχι. Μπαίνει όμως και ένα γενικό ερώτημα… Όποιος είναι μορφωμένος (ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτή η λέξη) και μεγάλος σε ηλικία, έχει και το αλάθητο στον λόγο και τη σκέψη; Πιστεύω πως όχι, όλοι μπορεί να “παρασυρθούμε” και, κάποια στιγμή, να πούμε ή να κάνουμε κάτι κουτό, άστοχο κλπ.

Προς το τέλος της συνέντευξης, είπε και τα ακόλουθα:

«…Είναι πράγματα να αρχίζει ο κακομοίρης, ο Μητσοτάκης, από την αρχή; Αν με ρωτούσες από πού να αρχίσουμε, θα σου έλεγα ότι, αν ο Μητσοτάκης κάνει καλή δουλειά, νομίζω θα την κάνει, θα καταφέρουμε κάτι. Νομίζω ότι αν δεν τα καταφέρει αυτός, δεν θα τα καταφέρει κανένας. Είμαι αισιόδοξη. Νομίζω ότι οι δυο τους τώρα, Σαμαράς και Βενιζέλος, θα τα καταφέρουν, αλλά δεν θα είμαι αισιόδοξη αν η «Χρυσή Αυγή» πάρει μεγάλα ποσοστά. Εκεί, τα πράγματα θα δυσκολέψουνε, γιατί τότε οι Ευρωπαίοι θα πούνε «τώρα κάντε ό,τι θέλετε». Ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει, γελάνε. Αλλά με τη «Χρυσή Αυγή» δεν γελάνε καθόλου».

Θα σχολιάσω από το τέλος, αυτών που είπατε. Δεν είμαι σίγουρος τι εννοείτε με το «Ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει, γελάνε», αλλά -όσο σίγουρος μπορώ να είμαι- θα πω ότι, αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, εμείς εδώ, σύντομα θα κλαίμε. Όσο αφορά την αύξηση των ποσοστών της Χ.Α., έχει βοηθήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ με τις πρακτικές του, όπως και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς για τον Έλληνα, τους βλέπει ως ένα είδος στήριξης. Αν ο χρόνος και οι εξελίξεις τούς έδιναν μέλλον, και με αυτούς θα κλαίγαμε. Οι “φίλοι” μας οι Ευρωπαίοι, έτσι κι αλλιώς, αφορμή ψάχνουν για να μας “πετάξουν” έξω από τη χρηματοδότηση και γενικά. Η Ελληνική πολιτική και οι «Έλληνες» πολιτικοί, σύντομα, θα τους “τη δώσουν”. Πρώτα ο θεός, εδώ θα είμαστε και θα τα δούμε.

Ας πάμε τώρα, πιο πάνω σε αυτά που είπατε. Πιστεύετε δηλαδή ότι θα τα καταφέρουν ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο και θα πάμε καλύτερα∙ φυσικά όχι μόνοι τους, αφού όπως είπατε «…θα σου έλεγα ότι, αν ο Μητσοτάκης κάνει καλή δουλειά, νομίζω θα την κάνει, θα καταφέρουμε κάτι. Νομίζω ότι, αν δεν τα καταφέρει αυτός, δεν θα τα καταφέρει κανένας». Ο κακόμοιρος ο Μητσοτάκης είναι το κλειδί της υπόθεσης εδώ!…

Kyriakos_MitsotakisΟ Κακομοίρης και σε αναζήτηση, ο Εμίρης.

Δεν θέλω να πω περισσότερα, μονάχα ότι, αν δεν έχουν γράψει λάθος αυτά που είπατε, τότε θα μου επιτρέψετε -στο όνομα της Δημοκρατίας που υποτίθεται ότι έχουμε- να εκφράσω τη διαφωνία μου και να σκέπτομαι ότι κάτι δεν πάει καλά εδώ, είτε με το σκεπτικό σας είτε με την έκφρασή του. Με υποταγμένους σε άλλα συμφέροντα και ανεπαρκείς “παίχτες”, όχι “πρωτάθλημα” δεν βλέπεις, “πέφτεις και κατηγορία”!…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s