Αρχική » Πολιτική » «Ομάδα αλήθειας»!…

«Ομάδα αλήθειας»!…

Τον Ιανουάριο του 2011, ο κος Σαμαράς μας παρουσίασε το νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας. Μεταξύ άλλων, είπε ότι είναι η νέα εικόνα του κόμματος για τον 21ο αιώνα και υπογράμμισε ότι το παλιό σύμβολο δεν πετιέται, αλλά περνάει στην ιστορία. Επίσης είπε ότι το νέο σήμα εκφράζει τις αξίες της Ν.Δ., διαφάνεια, πρωτοπορία, ανθρωπιά, σιγουριά και ήρεμη δύναμη.

Προσπαθώ, λοιπόν, να καταλάβω τι εννοούσε λέγοντας «αλλάζει η εικόνα»!… Θεωρητικά, εννοεί το σήμα, γιατί άλλο πράγμα η εικόνα για ένα κόμμα και άλλο το σήμα της. Γιατί αν δεν είναι έτσι, να βάλω κι εγώ το σήμα του Σούπερμαν, να είμαι άλλος άνθρωπος.

Καλά, το ότι το παλιό σήμα «…δεν το πέταξε», είναι σίγουρο, απλά δεν θα εμφανιστεί ποτέ ξανά.

Εκείνο που δεν μπορώ με τίποτα να καταλάβω είναι το πώς αυτό το εχθρικό σήμα με τις μύτες εκφράζει τις αξίες που είπε. Επίσης, θα ξαναπώ ότι αυτά τα χρώματα δεν είναι τυχαία για τον κο Σαμαρά. Άτιμο πράγμα το απωθημένο∙ κι όποιος καταλαβαίνει παραπάνω από αυτό πού απλά βλέπει, καλό για τον ίδιο είναι.

trixromia samara

Τον ρώτησαν και για αλλαγή ονόματος του κόμματος, είπε το παιδί ότι εξετάστηκαν όλα τα δεδομένα αλλά η ΝΔ έκανε τώρα αυτό που είχε ανάγκη η εποχή μας. Ε, κοντά είναι και η άλλη εποχή… Βρε ανάγκες που είχε και θα έχει η εποχή και δεν το ξέραμε!…

Επίσης, εκείνη την ημέρα παρουσίασε το νέο πόρταλ της παράταξης, όπου και εκεί, φυσικά, είπε τα αστείρευτα ευφυολογήματα του. Σε αυτό το πόρταλ, λοιπόν, όταν μπαίνεις, υπάρχει και ο σύνδεσμος για την «ΟΜΑΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ». Ποιος ο σκοπός της; Ας δούμε τι μας λένε και οι ίδιοι.

«Μαζί μπορούμε να ανακαλύψουμε  τι κρύβεται πίσω από τα ψέματα των πολιτικών και των κομμάτων και να αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις που δέχεται η Νέα Δημοκρατία»

ND omada alithias

Εντάξει, αυτή δεν είναι ομάδα αλήθειας, αλλά προπαγάνδας, βασικά την “πέφτουν” σε ό,τι έχει σχέση με τον Σύριζα∙ σε αρκετές περιπτώσεις, καλά κάνουν, αλλά ας πουν κάτι και για τους άλλους, ρε παιδί μου, αφού «…την αλήθεια ψάχνουν». Παράδειγμα, η αλήθεια σας ως προς το ΠΑΣΟΚ, πού είναι, ε;

Φυσικά, τι να πούμε και για τις Αλήθειες της Ν.Δ., τι έλεγε ο παμμέγιστος κος Σαμαράς από τότε που έγινε πρόεδρός σας και μετά;

Ούτε λόγος για όλα αυτά και πολλά άλλα.

Από την ιστοσελίδα «σας» εδώ στις 31-Μαϊου-2012 ο κος Σαμαράς, παρουσίασε το «ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ»

Πω, ρε παιδί μου! Τι βαρύγδουπα λόγια, βάρυναν ακόμα και τα δάχτυλά μου στο πληκτρολόγιο…

Θα αναφέρω λίγα από την ομιλία και επιγραμματικά, όσο είναι εφικτό. Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι πρέπει να έχεις κάποια αντοχή, όταν τα διαβάζεις…

Έλεγε, λοιπόν:

*

Οι προτεραιότητές μας είναι οι εξής τρείς:
— Ανάκαμψη/Ανακούφιση!
— Επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής, για να την αλλάξουμε. Σε μιαν Ευρώπη που κι αυτή αλλάζει.
— Και τέλος Δικαιοσύνη και Ασφάλεια! Για να αποκαταστήσουμε την κοινωνική συνοχή και να γίνουμε ξανά «φυσιολογική» χώρα.

*

Οι πολίτες τι θα έχουν να κερδίσουν από την Πολιτική μας;
Πέντε πράγματα:
— Πρώτον: Θέσεις εργασίας, θέσεις εργασίας και θέσεις εργασίας.
Ή για να το πω αλλιώς: δουλειές, δουλειές και δουλειές.
Αυτό σημαίνει Ανάκαμψη σε πρώτη φάση και Ανάπτυξη στη συνέχεια…
— Δεύτερον, Ανακούφιση των δανειοληπτών – των νοικοκυριών, αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου.
— Τρίτον, παραμονή στο ευρώ με συνθήκες τέτοιες που επιτρέπουν στην Ελλάδα να επιβιώσει και να αναπτυχθεί.

— Τέταρτον, αποκατάσταση αδικιών που ήδη έγιναν. Και σίγουρα άμεση αποκατάσταση των πιο ακραίων αδικιών.
— Πέμπτον, μέτρα για την Ασφάλεια του Πολίτη: από την εγκληματικότητα που είναι πια ανεξέλεγκτη. Και από τη λαθρομετανάστευση που διαλύει τον κοινωνικό ιστό των πόλεών μας. Αλλά και της υπαίθρου

*

Πώς θα τα καταφέρουμε, λοιπόν, να βγούμε από το σημερινό τέλμα;
Με δύο κατηγορίες πολιτικών, που πρέπει να τις προωθήσουμε ταυτόχρονα:
— Με μέτρα που χρειάζεται να τα διαπραγματευθούμε με τους δανειστές μας.
— Και με μέτρα που μπορούμε να τα εφαρμόσουμε, χωρίς να τα διαπραγματευθούμε με οποιονδήποτε. Αρκεί να τα αποφασίσουμε εμείς.

*

…τι θα επαναδιαπραγματευθούμε άμεσα:

1.

α. Αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων στα επίπεδα που ήταν το 2009.

 

β. Αποκατάσταση των πολυτεκνικών επιδομάτων, στα επίπεδα του 2009

 

γ. Αποκατάσταση ειδικών μισθολογίων αστυνομικών, που βρίσκονται σε ενεργό υπηρεσία και – σε πρώτη φάση- των χειριστών της Πολεμικής Αεροπορίας. Θα γίνει αμέσως μετά η προσπάθεια για τους υπόλοιπους.

δ. Αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν από το κούρεμα του χρέους φυσικά πρόσωπα (ομολογιούχοι) και ασφαλιστικά ταμεία

2.  Επέκταση του επιδόματος ανεργίας κατά ένα χρόνο ακόμα, στα δύο χρόνια, έστω και με τη μορφή προγραμμάτων επανεκπαίδευσης.

3. Έκτακτο επίδομα ανεργίας και για μη μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους ή καταστηματάρχες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους και δεν δικαιούνται σήμερα κανένα βοήθημα, εφ’ όσον βέβαια βρίσκονται κάτω από ένα εισοδηματικό όριο. Κι αυτό από ευρωπαϊκά κονδύλια που έχουν μείνει αδιάθετα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Σε αυτά τα επιδόματα για όσους έχασαν τα πάντα, εγώ θα δώσω μεγάλη προσωπική μάχη.

4.  Να ρυθμιστούν οι αλλεπάλληλες φορολογικές επιβαρύνσεις των επομένων μηνών. ΕΤΑΚ του 2009, Έκτακτη εισφορά που μπήκε από τον κ. Παπακωνσταντίνου το 2009, ΦΜΑΠ του 2010 και 2011, και φόρος εισοδήματος με μειωμένες απαλλαγές για το 2011.

5.  Να μην πέσουν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα. Διαφωνούμε με την ιδέα ότι, για να υπάρξει Ανάπτυξη χρειάζονται ακόμα χαμηλότεροι μισθοί.

6.  Μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση των εσόδων, σταδιακή άνοδος του αφορολόγητου ορίου από τις 5.000 σήμερα στις 8.000 για την επόμενη χρονιά και στις 10.000 χιλιάδες για τη μεθεπόμενη.

7.  Αντικατάσταση του περιβόητου χαρατσιού από νέο διευρυμένο ΕΤΑΚ, πιο δίκαιο, πιο αναπτυξιακό και υποφερτό για όλους.

8.  Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών:

α.  Με πρώτο βήμα, τη μείωση του Φόρου για Νομικά πρόσωπα – εταιρίες και επιχειρήσεις στο 15% για την επόμενη χρονιά.

β.  Άμεση μείωση του ΦΠΑ για την εστίαση στο 9%

γ.  Με επόμενα βήματα (για τις επόμενες τρείς χρονιές), τη σταδιακή μείωση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 19%, του μεσαίου από 19% στο 9% και του χαμηλού από το 6,5% στο 5% (για το συνολικό τουριστικό πακέτο)

δ.  Σταδιακή μείωση του ανώτατου συντελεστή για τα Φυσικά πρόσωπα στο 32% (από 45% που φτάνει σήμερα).

9.   Η περικοπή 11,7 δισεκατομμυρίων δημοσίων δαπανών για 2013-14 – να επεκταθεί για δύο ακόμα χρόνια. Ως το 2016 τουλάχιστον.
Έτσι στον επόμενο Προϋπολογισμό του 2013, θα θεσπίσουμε περικοπές 3,5 δισεκατομμυρίων κι όχι 7,5 όπως θα συνέβαινε, αν το πρόγραμμα είχε διετή διάρκεια.
Η χρονική επέκταση του προγράμματος θα επιτρέψει να γίνουν περικοπές από σπατάλη και διαφθορά, όχι από μισθούς και συντάξεις.

10.   Δέκατο: πέρα από τον κανόνα 1 προς 10, επαναφέρουμε τη δική μας πρόταση για το πλεονάζον προσωπικό από οργανισμούς του Δημοσίου, που συγχωνεύονται και καταργούνται: Να μην απολύονται, αλλά να μπαίνουν σε ειδικό καθεστώς για τρία χρόνια τουλάχιστον. Θα παίρνουν το βασικό τους μισθό και τις εργοδοτικές εισφορές στα Ταμεία τους.
Και σε μια τριετία – μέχρι τετραετία – θα μπορούν να βρουν εργασία στον ιδιωτικό τομέα, από την Οικονομική Ανάπτυξη, που θα έχει προκύψει στο μεταξύ.

*

Κεντρική μας πολιτική είναι: όχι άλλες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, όχι άλλοι φόροι, κι όχι άλλη περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, που το έχουν κόψει 10 φορές από τις αρχές του 2010. Και συνεχίζουν να το κόβουν…
Φορολόγηση σε εισοδήματα που δεν υπάρχουν, με τεκμήρια και χαράτσια, δεν πάει άλλο!


*

11.  Μέτρα για τους δανειολήπτες: Ρύθμιση του τρόπου αποπληρωμής χρεών των νοικοκυριών σε τράπεζες, έτσι ώστε η μηνιαία δόση να μην ξεπερνά ποσοστό 30% του διαθέσιμου εισοδήματός τους. Κι εφ’ όσον έχουν χάσει την εργασία τους ή την επιχείρησή τους, να μπορούν να πληρώνουν μόνον τόκους για δύο ή τρία χρόνια.

12.  Αναστολή των συνεπειών εγγραφής στον Τειρεσία, για όσους γράφτηκαν την τελευταία διετία.

13.  Για τη ρευστότητα: Αμέσως μετά την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, εξασφαλίζουμε ρευστότητα στην πραγματική οικονομία και ειδικότερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. που δημιουργούν το 70% των θέσεων εργασίας. Η ρευστότητα αυτή θα προέλθει από το «ειδικό εργαλείο ρευστότητας», που θα δημιουργηθεί μέσω της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας (της EIB), με εγγυοδοσία από τα αδιάθετα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Και με κεφάλαια που θα περισσέψουν από τα 50 δισεκατομμύρια επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Αλλά και με ειδικά προγράμματα για τους μικρομεσαίους (ΕΤΕΑΝ κλπ.). Κι από ειδικό αναπτυξιακό Ταμείο για τη χρηματοδότηση της Οικονομίας.

14.  Εφαρμογή του αναγκαίου και δίκαιου συμψηφισμού οφειλών από και προς το Δημόσιο, που θα απελευθερώσει και ρευστότητα για την αγορά.

15.  Άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αποδέσμευση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου

16.   Να προωθήσουμε αποφασιστικά τις αποκρατικοποιήσεις και πέρα από τις προβλέψεις της δανειακής σύμβασης. …. Μπορούμε έτσι και το έλλειμμα να μειώσουμε και νέες περικοπές μισθών και συντάξεων να αποφύγουμε. Και τους πάντες να πείσουμε ότι τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η Ελλάδα τις εννοούμε και τις προωθούμε.

17.  Αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη. Και για την ανακοπή της λαθρομετανάστευσης: καλύτερη φύλαξη των συνόρων, απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από τα αστικά κέντρα, χτύπημα του παραεμπορίου και μαζικό επαναπατρισμό των λαθρομεταναστών με κοινή ευρωπαϊκή πολιτική.

18.  Επίσπευση της ανακήρυξης ΑΟΖ! Ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τον υποθαλάσσιο ενεργειακό πλούτο μας.

Αυτά είναι τα 18 μέτρα που επιλέγουμε ως άμεσες κυβερνητικές προτεραιότητες μετά τις εκλογές.
Όλα τους βγάζουν τη χώρα από την ύφεση, δημιουργούν θέσεις εργασίας, αποκαθιστούν την κοινωνική συνοχή.

Μετά το «ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ» και την εφαρμογή του, είμαι αισιόδοξος, άλλο πράγμα σας λέω! Ρε τι θαύματα κάνει αυτός ο άνθρωπος !…

Αφήνοντας πίσω τα ανέκδοτα, θα πρέπει να πω στην «ΟΜΑΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ» της Ν.Δ., ας συμπεριλάβει και εμένα σε αυτούς που τους κάνουν επίθεση. Άκου εκεί, σύνδεσμος με τίτλο «ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ», ή το άλλο «ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΟΥΜΕ». Ωρέ σεις, πόσο χαμηλά θα πέσετε για ένα κομμάτι ψωμί; Πόσο χαμηλά θα πάει η ηθική σας; «ΟΜΑΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ»!, μπαμπά, έπιασα μια καλή δουλειά!

Δεν ανέχομαι το αστείο προσωπείο σας, τη λογική σας, την πρακτική σας και το δούλεμα που προσπαθείτε εσείς -και, βασικά, όλα τα κόμματα- να περάσετε στον Έλληνα. Εδώ και χρόνια, έχει χαθεί ο σεβασμός και η ντροπή. Με μεγάλα λόγια μιλάτε για Δημοκρατία και Ελευθερία, αλλά δεν τολμάτε να πείτε το πόσο ελεγχόμενη είναι.

Ζήστε στον κόσμο σας, βολευτείτε όσο μπορείτε και νταξ, όλα καλά!…

* Ψάξτε για αυτούς, έχουν την πολιτική σφραγίδα του κου Σαμαρά και σε λίγο θα έχουμε και γεννητούρια με όνομα «Smileys». Περίπου 30 νέοι του κόμματος και, ανάλογα, θα ανεβαίνει ο αριθμός τους − λεφτά υπάρχουν.

Στόχος; Προπαγάνδα και πάλι προπαγάνδα. Πρακτικές που δείχνουν αδυναμία και πολλά άλλα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s