Αρχική » Πολιτική » Όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε τώρα !!

Όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε τώρα !!

koytsoump

Ο Γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κος Δ. Κουτσούμπας  μίλησε σήμερα το βράδυ 10-6-2013 στην Πλατεία Αγ Αναργύρων Αττικής και μεταξύ άλλων είπε τα παρακάτω:

Απόσπασμα της ομιλίας

-Το επίδομα ανεργίας να παρέχεται σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους, προϋποθέσεις και περιορισμούς της ισχύουσας σήμερα νομοθεσίας, που έχουν σαν αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος των ανέργων περίπου το 83% να στερείται επιδόματος.

-Το ύψος του μηνιαίου επιδόματος ανεργίας να καθορίζεται σε ποσοστό 80% του βασικού μισθού, που πρέπει να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες.

-Επίδομα ανεργίας να δικαιούται και αυτός που αναζητεί εργασία μέσω ΟΑΕΔ και δεν βρίσκει ανάλογη με τα προσόντα του και δεν ασκεί άλλη επαγγελματική δραστηριότητα.

-Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται, χωρίς καμία επιβάρυνση των ανέργων, ως συντάξιμος χρόνος.

-Καθ’ όλη τη διάρκεια της ανεργίας, οι άνεργοι και τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς τους να δικαιούνται πλήρους και δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

-Κατά το διάστημα της ανεργίας, οι άνεργοι να καταβάλλουν κατά 30% μειωμένα τα τιμολόγια της ύδρευσης, του ηλεκτρικού ρεύματος και των σταθερών τηλεφώνων και στο διάστημα αυτό απαγορεύεται η διακοπή της παροχής τους.

-Όσο διαρκεί η ανεργία να επέρχεται αναστολή κάθε είδους υποχρέωσης που έχει αναλάβει ο άνεργος από δάνειο και απαγορεύεται ο ανατοκισμός και η κεφαλαιοποίηση των συμβατικών τόκων που θα γεννηθούν στο διάστημα αυτό.

-Στο διάστημα της ανεργίας οι άνεργοι να δικαιούνται επιδότηση ενοικίου από τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 100% για την κύρια κατοικία αυτών και της οικογένειάς τους.

-Να αναστέλλεται κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της κύριας και της δευτερεύουσας κατοικίας που ανήκει στον άνεργο.

-Αντίστοιχες διατάξεις προσαρμοσμένες στις ιδιαιτερότητες του κάθε επαγγέλματος να προβλέπονται και για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρομεσαίους αγρότες.

Πηγή

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – — – – –

Βασικά, άδικο δεν έχουν, αλλά θυμίζουν τα «…θα, θα, θα» κάποιας άλλης εποχής, και σήμερα μόνο γέλιο προκαλούν, σκέτη εικονική πραγματικότητα τα λόγια τους.

Κάποτε δεν έλεγε η κα Παπαρήγα για κατώτατο μισθό 1.500 €; Απορώ γιατί να μην είναι και 2.000 € ή και όσο θέλει η “κολοκυθιά” σας.

Όσοι δουλεύουν στο ΚΚΕ και πέριξ του, δεν έχουν χαμηλούς μισθούς και απολύονται όταν δεν πάει καλά η μπίζνα; Εντάξει, μας έχουν πει «…είναι του κόμματος οι εργαζόμενοι»• η πολιτική συνέπεια πού πάει ωρέ συντρόφια, θα την ψάχνουμε με το amber alert; Έτσι και έλθετε ποτέ εξουσία (εντάξει, λέμε και καμιά … να γελάμε), όλοι στο κόμμα θα ανήκουμε και την πατήσαμε ή, αν δεν ανήκουμε, δεν θα έχουμε και δουλειά;

Τις ίδιες παπάντζες με τον Σύριζα λίγο πολύ λέτε, γι’ αυτό και αυτοί, όπως έχουμε ξαναπεί, δεν παίρνουν κεφάλι. Κατά τα άλλα, μας λέτε ότι δεν έχετε καμία σχέση μαζί τους. Μάλιστα, τώρα το ξεκαθάρισα!… Απλά, από το ίδιο “παντεσπάνι” τρώτε και παίζετε το θέατρό σας.

Αν συνεχίσετε έτσι εκεί στον Περισσό, όχι το 5% δεν θα πιάσετε, αλλά μη δε μπείτε και μέσα!…

Σύντροφοι, αγώνας με αδύνατες πρακτικά θέσεις δεν τσουλάει• και δεν πουλάει, πια!

Μητσοτάκης

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s