Αρχική » Πολιτική » Γιατί ο Σύριζα δεν θέλει να είναι πρώτο κόμμα;

Γιατί ο Σύριζα δεν θέλει να είναι πρώτο κόμμα;

Tsipras

Για να έρθεις στην εξουσία ως πολιτικό κόμμα, θα πρέπει να έχεις μερικές τυπικές δυνατότητες, όπως εμπειρία, συνοχή, αποδοχή από τον κόσμο και κάποιο… ας πούμε σοβαρό πρόγραμμα. Σε αυτό το κόμμα δεν υπάρχουν σίγουρα, ούτε εμπειρία, ούτε συνοχή. Η αποδοχή είναι σχετική που έχουν, μοιάζει σε κάποια σημεία με το ανέβασμα της Χρυσής Αυγής. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσοστού για την ώρα είναι από αντίδραση στις μέχρι τώρα πολιτικές που μας οδήγησαν σε αυτά τα χάλια (έχει και συνέχεια η κατρακύλα).

Ο Έλληνας δεν έγινε ξαφνικά, ούτε φασίστας, ούτε και αριστερός. Αν έβλεπε ο κόσμος τον Σύριζα ως λύση, με τις ευκαιρίες που του δίδονται θα ήταν μπροστά στα ποσοστά. Όσο αφορά το πρόγραμμα, πάει περίπατο με την έλλειψη συνοχής και των διαφορετικών απόψεων (και όχι μόνο) που εκφράζουν κατά διαστήματα στα ΜΜΕ οι εκπρόσωποί του.

Σίγουρα από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά, αν είναι εφικτό να δούμε κάποια πράγματα αντικειμενικά, θα βρούμε αλήθειες, ο Σύριζα δεν είναι στο άκρο (κάτι περιέχει από εκεί αλλά δεν είναι) άρα θεωρητικά θα βρούμε περισσότερες σωστές απόψεις,  γιατί όμως δεν παίρνει τα πάνω του το κόμμα του κου Τσίπρα;

Γιατί απλά δεν έχει το πακέτο, όταν έχεις μάθει να φωνάζεις για να φωνάζεις μέσα από ένα συνονθύλευμα ιδεών και στάσεων ζωής, δεν μπορείς να έχεις και πολύ ορατό μέλλον. Τώρα ως αντιπολίτευση «προστατεύει» ότι λαθραίο κυκλοφορεί και σφυρίζει αδιάφορα για την κακοποίηση των Ελλήνων από αυτούς, τι θα κάνει δηλαδή μετά; Θα αφοπλίσει την αστυνομία που λέει; Δεν θα δώσει σημασία στην άμυνα της χώρας; και τόσες άλλες αρλούμπες που πετάνε σα μολότοφ.

Άσε το άλλο, όταν απέναντί του ο Σύριζα θα βρει τα «δικά του» παιδιά που κάνουν καταλήψεις κτηρίων κλπ, τι θα κάνει, θα βάλει τους μπάτσους που απαξιώνουν για να δώσουν λύση; Με τα λαθρό τι θα γίνει, θα τους κάνει κρατήσεις σε ξενοδοχεία μέχρι να τους πάνε πίσω;

Το γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι δεν θα τα βγάλουν πέρα ως κυβερνών κόμμα, βολεύονται εκεί που είναι και εκεί θα προσπαθήσουν να παραμείνουν, αν τυχόν βρεθούν στην εξουσία, θα μάθουμε τότε να κλείνουμε την λέξη Μπάχαλο.

Δυστυχώς κάπως έτσι είναι τα πράγματα και δίνουν τροφή στην Χ.Α να κάνει τον σερίφη και στον κόσμο να λέει : «Υπάρχει κάποια άλλη λύση εκτός από την τρικομματική;» και δώσε ψηφαλάκια για να μη χάσουμε και τα λίγα που μας έμειναν, που να ήξεραν και αυτοί τι κάνουν….

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s